От днес: Контролират чистотата във Варна с преместваеми камери


Дата: 04/07, 12:51

Община Варна започна поетапно монтиране на преместваеми камери във връзка с затягането на контрола върху чистотата във Варна. Това заяви заместник-кметът по сигурността Илия Коев, който контролира процеса с видеонаблюдението, съобщиха от пресцентъра на общината.

В координационен център в общината ще се събира информацията и картината от камерите. Целта е контрол върху замърсяването, правилното съхранение, събиране и извозване на отпадъците.

Камерите ще проследяват както машините, свързани с процеса по сметосъбиране и сметоизвозване, така и работниците от чистотата, служителите по екологията, гражданите, ползващи кофите за боклук.

Както по-рано съобщихме, Община Варна ще монтира и стационарни камери, но и мобилни, които ще се местят на всички локации, за които има сигнали на гражданите, че има проблем с чистотата. Мярката е част от комплексните действия по подобряване на чистотата в града, към която кметът няколко пъти вече отправи забележка.  

Монтирането на преместваемите камери вече се реализира във всички райони на Варна. Примерът с картината, която прилагаме, е от монтирана вчера преместваема камера в района зад Фестивалния и конгресен център. На платформата https://signal.varna.bg/ гражданите могат да изпращат снимки със замърсени места, за да се насочва видеонаблюдението именно там и да се установява бързо причината за проблема.

Продължава и миенето на централните градски части, както и санкциите за юридически и физически лица, които изхвърлят отпадъци нерегламентирано. Извършва се и проверка на договорите на фирмите и заведенията със сметоизвозващи фирми, в някои от които се установяват проблематични практики, по които се извършват проверки. Проведен е разговор със сметопочистващата фирма за осигуряване на работници по чистотата във връзка с увеличения туристически поток и по повод традиционната миграция на работната ръка към курортите. На базата на картината от камерите при ежедневен режим ще се оптимизират дейностите по поддържането на чистотата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 7 юли рожден ден има Антон Радичев
Дата: 07/07, 03:00

Куман: Никой не очакваше да стигнем дотук
Дата: 07/07, 02:00

Франция гласува днес
Дата: 07/07, 01:40

Капитанът на Швейцария: Няма по-брутално нещо от подобно отпадане
Дата: 07/07, 01:18

Въпреки загубата Арда Гюлер с постижение за историята
Дата: 07/07, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия