Това е най-сладката работа в България


Дата: 08/07, 15:14

Булфото

Едва ли има по-сладка работа от тази в държавните бордове.

Друг е въпросът доколко е истинска работа.

Безобразни назначения на златни постове в държавата стават тихомълком.

В бордовете на държавните фирми масово продължават назначенията без конкурс, съобщава "Сега“. Това показва годишният доклад за държавните публични предприятия за 2022 г. Документът бе одобрен едва през миналата седмица.

Агенцията за публичните предприятия и контрол е провела мониторинг на конкурсните процедури през 2022 г., но изобщо не е анализирала данните, а ги е обособила само като приложение към доклада. В аналитичната част се изтъква единствено, че през 2022 г. са работили едно редовно и едно служебно правителства и са направени множество промени в органите за управление и контрол.

Резултатът от това кадруване са предприятия, в които всички началници са избрани без конкурс. Според данните, актуални към края на декември 2022 г., трима от трима членове на управата на “Информационно обслужване" са избрани без конкурс.

През процедура на състезание не са минали и 7 от 7-те членове на управата на държавно предприятие “Управление и стопанисване на язовири". 5 от 5 членове на борда на “Булгаргаз" също са избрани без конкурс.

В сектора на транспорта на публична процедура не са минавали 5 от 5 члена на “Холдинг Български държавни железници", както и по 3 от 3 членове на бордовете на “Летище София" и “Летище Пловдив".

През 2022 г. държавните предприятия отчитат сериозен ръст в приходите, като това основно се дължи на войната в Украйна и динамиката при цените в сектор енергетика. От 265 държавни предприятия 171 отчитат нетна печалба в общ размер от 3.89 млрд. лв.

Приходите от оперативна дейност са достигнали 32.8 млрд. лв. - близо 13 млрд. лв. повече от 2021 г., като основният принос е на сектор енергетика с общи приходи от оперативна дейност в размер на 25.1 млрд. лв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отмениха частичното бедствено положение в Стара Загора
Дата: 19/07, 13:07

Спартак привлече хърватски защитник
Дата: 19/07, 13:00

Бетоновоз сгази пешеходец на улица в „Кючук Париж“
Дата: 19/07, 12:58

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 19/07, 12:50

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 19/07, 12:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия