Журналист: Това, което става в ДПС, е моята бухалка срещу твоята


Дата: 03/09, 08:36

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Популярен журналист се открои с ироничен коментар за скандалите в ДПС.

Предлагам ЦИК да се раздели на ЦИК на Доган и ЦИК на Пеевски, и всеки да си регистрира съответно своето ДПС. На изборите пък в избирателните секции да има две паралелни секции за ДПС - тук ще гласуват тези, тук ще гласуват онези, заяви по Нова Тв Петко Георгиев.

Той определи случващото се в тази партия като разлом в една организирана група за търговия с влияние, която се казва ДПС.

Два клана се борят за надмощие, които държат държат ресурс, несъразмерно по-голям от своята политическа електорална тежест или идентичност, и го държат по начин, който е извън нормалните начини за упражняване на политически контрол в държавата, допълни той.

Според Георгиев битката между двата клана ражда политически възможности, но в нея няма нищо политическо, и излиза, че това е моята бухалка срещу твоята.

Нека да кажа защо няма политическа криза. Хипотетично, нека никой не се припознава, главният прокурор, шефовете на агенции и службите досега са служили на двама господари, които са били съдружници в бизнеса. Те се скарват и започват да воюват помежду си, и тази война не може да бъде решена по политически път, каза още той.

Това че днес ще има на едни избори, март месец други и трети последващи през октомври, няма никакво отношение към решаването на сърцевината на кризата. Защото, съставът на Народното събрание, какъвто и да е той, освен ако в него не се появи партия, която изведнъж някак си магически да спечели конституционно мнозинство, не може да реши този проблем и нито един от тези проблеми. Ще сменят Главчев с някой друг, голяма работа, те пак ще го контролират, посочи Петко Георгиев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бедствено положение в част от Австрия заради наводненията
Дата: 15/09, 14:20

Черно море ще опита да продължи добрата серия срещу Арда
Дата: 15/09, 14:14

Вирус и температура измъчвали футболисти на Крумовград
Дата: 15/09, 14:09

Не е София, Пловдив или Варна: Отварят 2500 нови работни места в нови заводи в български град с най-правите улици
Дата: 15/09, 14:08

Последният овчар на морето: Как се гледат животни на метри от плажа
Дата: 15/09, 14:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия