Агресивно дете в столично училище бие съучениците си и отхапало парче месо от учител


Дата: 07/10, 07:58

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Родители на деца от 3-ти клас в столичното 6-о училище мислят да отпишат децата си оттам, тъй като търпят системен психически и физически тормоз от страна на техен съученик. Твърдят, че убечния процес е силно затруднен и децата, а и учителите всеки ден са жертви на агресия.

Всичко започна през 2022 година, когато вкараха едно дете в класа. Предупредиха ни, че детето е със СОП, но никой не е очаквал ужаса, който децата ни преживяват вече две години. Имахме прекрасен учител в първи клас, но когато видя, че не може да се справи с поведението на това дете, просто напусна, разказа един от родителите пред Нова тв.

Лошото е, че ръководството на училището не защити нито интересите на учителя, нито на нашите деца. А проблемното дете не може да си задържи мниманието повече от няколко минути и започва да се люлее на стола, да лази под краката на децата, да се разхожда, коментират родители. 

Момчето удари дъщеря ми в корема, но проблем е, че децата вече не искат и да споделят всичко за тормоза в клас, коментира един от бащите.

Друг пък споделя, че миналата седмица е водил детето си в Пирогов, защото е получило ритник в корема от същото дете.

Направихме всички необходими изследвания, извадихме си експертизи и съм ги дал на ръководството на училището, но засега институциите не могат да вземат адекватни мерки и това дете да мине в индивидуален план. То и за него трябва да се погрижат, да получи помощ, разказва друг баща. 

Детето освен че тормози физически съучениците си, напада учители, дори заместник-директора, на когото миналата година му отхапало парче месо от ръката.

Стигнало се е дотам, че да отнемат на децата всякакви остри предмети от децата в часовете по практически заняятия, тъй като е имало случаи, в които момчето гони децата с ножици в ръка. 

Директорът на училището отказа да разкаже за проблема пред телевизионната камера, но увери, че по проблема се работи заедно с други институции. 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Само на 55 години си отиде д-р Божидар Парашкевов, съобщи Захари Карабашлиев
Дата: 07/10, 10:21

Убийство в Столетово
Дата: 07/10, 10:14

В 9:18 часа българско време силно земетресение в Гърция.
Дата: 07/10, 10:12

Христо Тулечки от Factcheck.bg: Най-младите и по-възрастните са най-уязвими от информационната война
Дата: 07/10, 10:051 Коментар

ЦИК определи: В Турция секциите за вота ще са 168, в Обединеното кралство - 112
Дата: 07/10, 10:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия