Мащабно учение затваря пътя Русе – Варна


Дата: 10/10, 09:03

Кадър Гугъл мапс

Мащабно учение за реакция при пътен инцидент край село Гецово

Съвместно учение на службите за спешно реагиране ще се проведе на 11 октомври на пътя Русе - Варна край село Гецово, област Разград. Целта е да се провери готовността за действие при пътнотранспортно произшествие с пострадали, предаде Дунав Мост

В мащабното учение ще вземат участие служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Разград, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Разград, Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) - Разград, Българския Червен кръст (БЧК) - Разград, както и представители на оперативната дежурна част към Областния съвет за сигурност, Областния отдел "Автомобилна администрация" и Областна дирекция "Земеделие".

Според подготвения сценарий, ще бъде симулиран пътен инцидент с пострадали. Това ще даде възможност на участващите институции да демонстрират нивото си на взаимодействие в критична ситуация, изискваща бързи и координирани действия.

За провеждането на учението ще бъде затворен участък от пътя от улица "Иван Вазов" извън село Гецово до разклона на републиканския път Русе - Варна. Ограничението ще е в сила от 10:00 до 13:00 часа.

Предвидени са обходни маршрути за превозните средства:

Автомобилите, движещи се от Гецово към републиканския път, ще бъдат пренасочвани по улица "Георги Дамянов" покрай бензиностанция "Път консулт".

Превозните средства, идващи от първокласния път към селото, ще бъдат насочвани към алтернативните входове на Гецово.

В затворения участък ще се допускат само автомобили на полицията, пожарната и спешна медицинска помощ, които ще се движат с включена светлинна и звукова сигнализация.

От областната администрация в Разград уверяват гражданите, че няма причина за притеснение, тъй като става въпрос за планирано учение за повишаване на безопасността на движението по пътищата.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ООН разследва смъртта на мигранти в полицейски участъци в Атина
Дата: 10/10, 11:13

Станимира Стоянова – дългогодишен преподавател в Академия “Дълголетие” и експерт във фризьорството, откри нов салон във Варна
Дата: 10/10, 11:10

За първи път у нас: Момиче ще движи ръката си чрез 3D принтирана индивидуална протеза
Дата: 10/10, 11:09

Това не е Лувърът в Париж, а центърът на български град
Дата: 10/10, 11:06

Избраха Северна Македония за член на Съвета на ООН по правата на човека през следващите две години
Дата: 10/10, 11:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия