Израелският премиер Бенямин Нетаняху: "С божията благословия, ще триумфираме"


Дата: 08/10, 02:00

Снимка уикипедия, Avi Ohayon

Израелският премиер Бенямин Нетаняху потвърди вчера в свое видеопослание решимостта на страната си да се бори и изрази увереност в победата при официалното отбелязване на годишнината от смъртоносното нападение на "Хамас" в Израел на 7 октомври, предаде ДПА.

"Заедно ще продължим да се борим и заедно, с божията благословия, ще триумфираме", каза израелският премиер. Церемонията се проведе в Офаким, близо до ивицата Газа, където преди една година бяха убити 40 души.

Нетаняху заяви, че 7 октомври, когато палестинското ислямистко движение "Хамас" и други екстремисти убиха около 1200 души в Израел и взеха в плен 250 заложници в ивицата Газа, е "ден на неописуемо страдание за страната". По думите му израелците са се обединили в нейна защита.

"Поставили сме си военни цели и ги постигаме", заяви израелският премиер. Той посочи, че тези цели са да се преустанови управлението на "Хамас", да се върнат всички заложници у дома, да се направи невъзможна всяка бъдеща заплаха откъм ивицата Газа и да се осигури безопасното завръщане на жителите от юг и от север по домовете им.

Въпреки това, след една година военни действия с близо 42 000 загинали в ивицата Газа и засилващи се международни критики към суровите мерки на Израел в крайбрежния анклав, а сега и в Ливан, нито една от целите на войната, споменати от Нетаняху, досега не е напълно постигната, отбелязва ДПА, цитирани от БТА.

Израелските военни заявиха, че в централната част на Израел снощи са прозвучали сирени за въздушна тревога, след като са били идентифицирани няколко изстрелвания от Ливан към израелска територия, предаде Ройтерс.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Има решение при крампи
Дата: 08/10, 05:30

В Шумен предлагат забрана за тежки камиони в града
Дата: 08/10, 05:00

Мащабна инвестиционна програма за над 12 милиона лева реализира Община Разград през лятото и есента
Дата: 08/10, 04:10

До 28 градуса във вторник
Дата: 08/10, 04:00

Илиана Раева бе преизбрана за президент на БФХГ
Дата: 08/10, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия