Англичаните побесняха! Докато хората кътат всяко пени, а пенсионерите студуват, лейбъристите тънат в разкош


Дата: 30/09, 09:34

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

В Англия избухна скандал зааради прекалено скъпите подаръци, които получават новите управляващи там. Рейтингът на Киър Стармър се срина, след като се разбра, че е приел над 18 000 паунда от богат свой съпартиец за дрехи и очила, докато се готви да поеме властта. Отделно същият човек е дал 5 000 паунда за рокли на жена му и квартира за 20 000 паунда, за да може сина му да учи на спокойствие за изпити по време на предизборната кампания през лятото, разказва Нова тв. 

Общо подаръци за над 6 млн. паунда са дадени за подаръци на водещи политици като прави впечатление, че през последните две години, които са белязани от голяма икономическа криза и много хора трябва да страдат, три пъти са се увеличили подаръците и тяхната стойност към властимащите. Това много разгневи англичаните, защото те са призовавани непрекъснато да пестят. 10 млн. пенсионери остават без енергийни помощи през зимата заради призива на лейбъристите да се пести и на този фон идват данните за подаръците и то за човек, който до сега бе символ на борбата за равноправие на обикновените хора. 

Киър Стармър преди да влезе в политиката беше ръководител на кралската прокуратура. След това той оглавява лейбъристите и обещава да върне почтеността в политиката , а сега се оказва, че за последните 2 години той е взел подаръци за около 100 000 паунда. А човекът, който му ги дарявал - лорд Али, всъщност получи пропуск за правителствената резиденция в момента, в който Стармър влезе в тази резиденция. Това пък показва зависимостите между тези, които взимат подаръци и тези, които им ги дават. Оказва се, че такива подаръци са взимали доста хора и то ключови фигури сред лейбъристите - финансовия министър, вицепремиерът, министърът на образованието и др. 

Когато бизнесът усети, че някой ще влезе във властта, тутакси насочва към него тези скъпи подаръци, които по принцип са разрешени, но поставят остро проблема за моралната страна на въпроса. Една от депутатките в лейбъристката партия подаде оставка заради този скандал, като коментира, че това е висша форма на политическа наглост, която лейбъристите никога в своята история не са демонстрирали. 

Киър Стармър заяви,, че те повече никога няма да взимат скъпи маркови дрехи и никакви подаръци. Но се оказва, че той е разчитал дори на безплатни билети за футболни мачове. 

Сега предстои проверка на всички получени от лорд Али подаръци. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



CINELAND® завръща IMAX изживяването® в „CINELAND GRAND MALL“ - Варна
Дата: 30/09, 11:20

Младежи нападнаха и биха мъж с психични проблеми в Монтанско
Дата: 30/09, 11:16

"Бригада нов дом" осиротя: Мария Силвестър съобщи тъжна вест
Дата: 30/09, 11:15

Важно съобщение за акаунтите в Gmаіl
Дата: 30/09, 11:07

Разглобиха новия "Айфон" с отвертка и вътре откриха изумителна гледка
Дата: 30/09, 11:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия