Приключението БДЖ: Закъсняващи влакове и безобразна хигиена


Дата: 20/08, 23:35

Кадър Bulgaria ON AIR

Неволите на пътниците, използващи националната железница не са спирали от години, а в последно време като че ли се увеличават. Зрители на Bulgaria ON AIR сигнализират за закъснения на влакове и над 3-часово чакане по гарите в страната.

Вместо за шест, Горан Благоев пристигнал в София за 9 часа с влака Бургас-София. "На 1/3 от пътя имахме закъснение с 20 минути. Шегувахме се, че това е нещо обичайно. Нещата се влошиха между Казанлък и Калофер, когато влакът спря и никой не ни каза какво се случва. Една от кондукторките каза, че локомотивът се е сгънал", разказа журналистът пред телевизията.

На заден ход ги върнали до гара Тъжа, където изчакали за нов локомотив. След запитване от страна на екипа ни защо се стига до закъснения на влакове, от Министерството на транспорта съобщиха: "Закъснение има при влакове поради възникнала повреда в два от седящите вагони от състава, установена при задължителната проверка непосредствено преди тръгването. БДЖ не позволява компромиси със сигурността на пътниците и затова е предприета подмяна с изправни вагони". От БДЖ съобщиха още и за редица закъснели и отменени влакове заради липсващи вагони.

"Недостигът на тягов подвижен състав от началото на август до момента е между 6 и 7 локомотива дневно. Той зависи и от възникнали повреди и предприети ремонтни дейности по локомотивите. Това може да предизвика временни трудности в организацията на графика на движение на влаковете.

БДЖ полага усилия за обновяване на наличния подвижен състав", уточниха от БДЖ. Закъсненията не са единственият проблем при пътуването с влак, смятат пътниците, решили се да използват услугите на БДЖ.

"Безобразна е хигиената във влаковете. Железниците не са в състояние да обезпечат своите клиенти", коментира Горан.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ново откритие за аспирина
Дата: 12/09, 12:49

Само на 52 години си отиде уважаван български доктор
Дата: 12/09, 12:41

Карлос Насар поведе битка: Има един човек, който не мърда
Дата: 12/09, 12:37

На Траката във Варна: "Днес вече сме пълен блокаж"
Дата: 12/09, 12:25

Швейцария изнерви ЕС с мегапроект в Алпите
Дата: 12/09, 12:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия