Зрители взеха на подбив „Игри на волята“: Това е като за деца от 1 до 3 години


Дата: 05/10, 22:03

Кадри Нова ТВ, Мая Иванова

„Мъчат“ участници в „Игри на волята“ с логическа задача, достойна за деца от 1 до 3-годишна възраст. Това пишат зрители във Фейсбук.

Конкретното препятствие, което те визират, е днешното съревнование между Момчил Василев, който е актуалния вицешампион, и Иво Тунов. Двамата се надпреварваха в кастинг двубой, който да им осигури място в All Stars сезона на предаването.

След редица трудности, свързани с бягане, физически усилия, показване на ловкост и точност, последната им задача бе подредба на пъзел от кубове. Той е подобен на играта на кубчета за деца от 1 до 3 години.

Изморени са, безспорно, но това е детска игра, коментират зрителите.

Всеки психолог обаче ще обясни, че кубчета, макар и измамно прости на вид, са вероятно най-универсалната играчка, създавана някога. Във въведението на своята книга "Изкуството в играта с кубчета", издадена през 1934 година, американската педагожка Хариет М. Джонсън разказва една история, която вероятно ще ви прозвучи познато: Производителите на играчки са пускали на пазара кубчета в продължение на много години, украсявайки ги с букви от азбуката в опит да промъкнат нещо „полезно“ в детска игра. Но това, което на практика се случва е, че малките деца обикновено пренебрегваха буквите и трупаха кубчета. Фактът, че малки деца, които все още не четат, биха пренебрегнали буквите на блокчетата, не трябва да е изненада - децата искат да играят!

Самата игра на кубчета е упражнение за фина моторика и координация око-ръка.

Психолозите са категорични, че има причина кубчетата да съществуват толкова дълго – те предлагат предимства, които другите играчки просто нямат.

Подобно е и твърдението на Иво Тунов, който загуби от Момчил, в кастинг двубоя: На телевизора изглежда лесно, но на арената не е така!


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври
Дата: 06/10, 01:40

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 06/10, 01:40

Жената, която оцеля след нападение от мечка: Още я сънувам
Дата: 06/10, 01:31

Старши треньорът на ЦСКА - София след новата загуба: Върнахме се в първи клас
Дата: 06/10, 01:15

Кой е Младен, на когото клиентите се усмихват отдалеч?
Дата: 06/10, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия