Как да изберем подходящи тапети за стена?


Дата: 31/05, 04:40

Изборът на подходящи тапети за стена започва с определяне на стила и атмосферата, които искате да постигнете. Това е особено важно за всеки човек, който държи да преобрази дома си или пък своето офис пространство по най-добрия и интересен начин. Не се колебайте да експериментирате, но имайте предвид и пречките и трудностите, които можете да срещнете по пътя към създаването на перфектния дом.

Какви са стъпките при избирането на подходящи тапети за стена

Първата стъпка при избора на тапети е да определите стилът и цветовата гама, които желаете. След това измерете стените, за да знаете колко тапети са ви необходими. Разгледайте различни материали и текстури, като се фокусирате върху тези, които са лесни за поддръжка и устойчиви. Не на последно място, съобразете избора си с мебелите и останалата част от интериора, за да създадете хармонично и стилно пространство.

Какви цветове ще си подхождат с другите стени и мебели у дома?

Изборът на цветове за тапетите трябва да се съчетава добре с останалата част от интериора. Неутралните цветове като бежово, сиво и бяло са универсални и лесно се комбинират с всякакви мебели и декоративни елементи. Ако предпочитате по-смели цветове, подберете нюанси, които се допълват с акцентите в стаята, като възглавници, килими или картини. Пастелните тонове придават мекота и уют, докато тъмните цветове добавят драматичност и елегантност. Важно е да балансирате цветовете, за да избегнете претрупване и да създадете приятна атмосфера.

Бихме ли искали тапетите да са релефни или с различни фигури? 

Релефните тапети и тези с различни фигури могат да добавят дълбочина и интерес към всяка стая. Релефните тапети са идеални за създаване на акцентна стена, придавайки текстура и уникалност на пространството. Тапетите с фигури, като геометрични форми или флорални мотиви, добавят визуален интерес и могат да подчертаят определени зони в стаята. Важно е да изберете дизайн, който се съчетава добре с останалата част от интериора и не претрупва пространството. Разгледайте различни опции и експериментирайте с комбинации, за да намерите най-подходящото решение.

Да изберем самозалепващи тапети или обикновени? 

Изборът между самозалепващи и обикновени тапети зависи от вашите нужди и предпочитания. Самозалепващите тапети са лесни за монтаж, не изискват специални инструменти или лепила и са идеални за бързи промени в интериора. Те са подходящи за хора, които обичат да обновяват дома си без излишни мъки и майстори. Обикновените тапети, от друга страна, предлагат по-голямо разнообразие от дизайни и материали, но изискват по-сложен процес на поставяне. В днешното забързано ежедневие, изборът на самозалепващи тапети е по-добър, защото често можем да получим от тях по-добро качество без да се налага да влагама труда, който бихме вложили в истинските тапети. Освен това, да си го кажем - истинските тапети отдавна са демоде.

Какви са тазгодишните тенденции за тапети у дома?

Тазгодишните тенденции за тапети включват разнообразие от естествени и екологични материали, както и смели дизайни. Флоралните мотиви и природните елементи са изключително популярни, създавайки усещане за свежест и спокойствие. Геометричните фигури и абстрактните дизайни също заемат централно място, добавяйки модерен и динамичен акцент. Металическите нюанси, като злато и сребро, придават луксозен вид на интериора. Водещи са и тапетите от рециклирани материали, които подчертават устойчивостта и ангажираността към опазването на околната среда.

Как да вземете правилни размери при закупуването на тапети?

За да вземете правилните размери при закупуването на тапети, измерете ширината и височината на всяка стена, която ще бъде покрита. Умножете тези стойности, за да получите квадратурата на стената. За по-точни резултати измерете и вратите и прозорците, които няма да бъдат покрити, и извадете тяхната площ. Винаги добавяйте около 10% за материалът, който може да остане и за изрязване. Това ще ви гарантира, че ще имате достатъчно тапети за покриване на всички неравности и грешки по време на монтажа. Ако не сте сигурни в изчисленията си, консултирайте се с професионалист или потърсете помощта на нашите експерти.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В 12:30 часа на километър 60 на магистрала "Тракия" избухна кола
Дата: 26/06, 13:30

КЕВР: Цената на газа за юли ще е с 1,28% по-ниска
Дата: 26/06, 13:26

Луфханза попари клиентите с нови цени
Дата: 26/06, 13:241 Коментар

15-часова драма с българи с полет на Ryanair от Лондон за София
Дата: 26/06, 13:20

"Величие" при президента: В парламента не ни разбират
Дата: 26/06, 13:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия