Керемедчиев: Границата ни трябва да бъде запечатана веднага


Дата: 08/10, 19:41

Кадър бТВ

Бивш заместник-външен министър обяви какви мерки трябва да предприеме България, за да се справи с мигрантите.

Германия затваря границите си, затварят ги и Франция и Нидерландия. Този мигрантски поток, който до момента преминаваше през България и отиваше към Западна Европа, при затваряне на границите там ще създаде един буфер, една снежна топка, която ще оказва натиск на нашата граница. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Вече мигранти са и двата милиона палестинци, в Турция има 4 млн. мигранти, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. България е поставена пред заплаха от нова вълна от миграция – външна вълна и вътрешна вълна от Европа, защото правителството "Денков-Габриел" е единственото правителство, което се съгласи да му бъдат връщани мигранти, добави Каракачанов.

По моя информация границата ни ежедневно преминават от няколкостотин до хиляда човека. Една част от нас остават у нас, друга – отиват към Европа. Тези хора не са бежанци, а търсят нов живот в една уредена Европа, отбеляза лидерът на ВМРО.

България трябваше да реагира вече на решението на Германия за затваряне на границите, защото това води след себе си ефекта на доминото и създава буферна зона в страната ни. Трябва да има много по-силно сътрудничество с "Фронтекс", много по-силно сътрудничество с Германия, Нидерландия и Франция, които искат затваряне на границата. Държавната ни политика трябва да бъде запечатване на границата ни ведната, защото това е тенденцията, която се очертава, посочи Милен Керемедчиев, пише novini.bg.

Основният проблем на европейските страни репатрирането на тези мигранти, които не са полуили разрешение на пребиваващи, добави той.

Трябва да си разрешим сами проблема. По законите на Република България незаконното преминаване на границата е престъпление. Границата трябва да бъде строго охранявана и нелегалните мигранти да не бъдат допускани, подчерта Красимир Каракачанов.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Заради подобен на ебола вирус: Започват да проверяват пътниците от Руанда в САЩ
Дата: 08/10, 21:19

Размаза ги с нарязан крак в джунглата на Филипините
Дата: 08/10, 21:11

Мащабна инвестиционна програма за над 12 милиона лева реализира Община Разград през лятото и есента
Дата: 08/10, 21:10

БНБ въвежда промени от 30 декември срещу прането на пари
Дата: 08/10, 21:07

Екстремните валежи през септември по целия свят са предизвикани от почти рекордни горещини
Дата: 08/10, 21:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия