Ревю на най-мащабния автомобилен търг - PLC Auction


Дата: 30/05, 16:46

Много хора говорят за доставка на автомобили от чужбина и с всеки изминал ден има все повече хора, които са използвали такава услуга. Като журналист и просто като човек, който се интересува, отдавна исках да проуча тази тема в дълбочина, особено след като на пазара има огромен брой компании, предлагащи услуги за избор на употребяван автомобил от САЩ, Европа и Азия. И ето, че настъпи подходящият момент. След като се възползвах от услугите на една от тези платформи, която ви позволява самостоятелно да избирате автомобил, да участвате в търга, да плащате за услугите и да проследявате всички етапи от процеса на доставка, успях да натрупам материал, който с удоволствие ще споделя в това ревю.

След дълго търсене и проучване на този пазарен сегмент моят избор падна върху международния автомобилен търг plc.auction. Ще споделя с вас впечатленията си и информация за начина на функциониране на платформата, сроковете за доставка и, разбира се, колко изгодна е тя.

Кратко резюме на PLC.auction

Според материалите, публикувани на уебсайта, и отзивите на потребителите plc.auction, чието седалище се намира в Литва, работи на пазара повече от 10 години. Въпреки наличието на голям брой функции, интерфейсът на платформата е достъпен и ясен, сайтът е многоезичен и може да се използва от хора, говорещи английски, френски, испански, украински, руски, български, полски и дори арабски език. И това е достойно за уважение.

За да станете потребител на платформата, трябва да се регистрирате на сайта. Това ви дава възможност да участвате в търгове, да извършвате всякакви други действия, предвидени в системата. За да получите достъп до търга, трябва да внесете депозит в размер на 10% от стойността на автомобила.

Важна стъпка при покупката на употребяван автомобил е да го проверите. Можете да направите това в платформата по два начина. Можете да проверите сервизната история на автомобила по VIN код и да поръчате проверка на избрания от вас автомобил „на живо“ от инспекторите на фирмата.

Платформата е агрегатор и осигурява достъп до лотове, предлагани на 55 различни търга, които се провеждат в цял свят: в Канада, САЩ, Южна Корея, ОАЕ и Европа. Мащабът е впечатляващ: базата данни на платформата съдържа около 2 милиона оферти, така че винаги има от какво да се избира.

Ако нямате желание да чакате и да участвате в търга, можете да разгледате лотове, които се предлагат на фиксирана цена. Като цяло предимството на сайта е очевидно - регистрирате се веднъж, но получавате достъп до лотове, предлагани на десетки различни търгове. Не говоря за тези, които са достъпни само за дилъри - става дума за най-интересните оферти, така наречените „застрахователни“ автомобили, които са най-изгодни за покупка.

За потребителя процесът е изключително лесен: той избира автомобил от каталога, внася депозит, наддава и започва да участва в търга, независимо от това на кой търг е автомобилът. Между другото, възможно е да не участвате в търга, тъй като платформата разполага с много предложения, които могат да бъдат закупени сега. Цената на такива автомобили е фиксирана, което означава, че просто избирате и купувате автомобила. Това е много готина опция. Ако на търга има вероятност автомобилът да „отиде“ при друг участник, то с покупката „купи сега“ автомобилът гарантирано ще бъде ваш.

Доставка на автомобил

Ако вашето предложение е било най-високо, вие печелите лота. Фирмата не само доставя автомобила ви до местоназначението му, но и изготвя всички документи, необходими за износа. Транспортът се извършва по море: в контейнери или на палуба, ако закупеният от вас автомобил е неповреден.

Цената на транспорта зависи от начина на доставка. Що се отнася до сроковете, закупеният от мен автомобил беше доставен навреме. Според отзивите на други потребители можем да заключим, че сроковете се спазват в повечето случаи. След диалог със служител се оказа, че сега контейнерните превози се извършват със завидна редовност и корабите напускат пристанищата веднъж на 1-2 седмици. След като автомобилът ми беше доставен на пристанището, фирмата организира доставката му до мен в Краков.

Сроковете за доставка зависят от това, откъде идва вашият автомобил. В моя случай това беше Южна Корея и доставката отне почти два месеца (самият кораб достигна до местоназначението си за 46 дни). Според отзивите на потребители на платформата, които са поръчали автомобили от САЩ, времето за доставка зависи от точното пристанище, от което се изпраща стоката, нейната натовареност. Средното време за доставка в този случай е 3 месеца.

В случая с Европа сроковете са по-кратки, но не и толкова, колкото може да изглежда. Всичко зависи от спецификата на работата на европейците. Като цяло доставката на автомобила ще отнеме 1-2 месеца. Сроковете, разбира се, зависят от местоположението на автомобила и дестинацията.

Датата на изпращане и пристигане в пристанището на местоназначението, маршрутът - всички тези данни са налични в кабинета на потребителя. И което е много важно, след всеки етап, който включва товарене/разтоварване, автомобилът се снима.

Трудно ли е да се купуват автомобили на търг

Когато тъкмо се запознавах с работата на PLC Auction, със сигурност имах въпроси относно работата на платформата. В този случай се свързах с поддръжката и ги решихме заедно. Как да търся, как да проверя историята на автомобила - винаги ще намерите отговор на тези и други въпроси, а ако е необходимо, администраторите ще изберат автомобил за вас въз основа на вашия бюджет и желания. Вярно е, че сам се справих с избора на автомобили, а за по-точното търсене има доста филтри. Описанието на лотовете е максимално пълно: състояние, снимков материал.

Хареса ми фактът, че потенциалният купувач има незабавен достъп до информация за пълната цена на автомобила, като се вземат предвид всички такси, свързани с доставката, таксите, документите и т.н. Това може да се направи директно в лот картата с помощта на специален калкулатор. Тоест всичко е максимално прозрачно, няма скрити разходи, знаете за какво плащате, разбирате алгоритъма на целия процес.

Ревю на най-мащабния автомобилен търг - PLC Auction

Фактурата включва цената на автомобила, морския транспорт, товаренето и разтоварването, пристанищните такси, транспорта до страната получател с автомобилен превозвач и пр. Между другото, PLC Auction има по-ниски крайни цени в сравнение с други сайтове, което най-вероятно се дължи на големите обеми превози и добре обмислената логистика.

Ако не сте запознати с този вид търгове, вероятно няма да спечелите веднага желания от вас лот. Аз станах победител едва на втория търг, така че ми отне около две седмици, за да наддавам. Невинаги е лесно да се оцени даден автомобил, но за тази цел има специална услуга за проверка на историята на автомобила по VIN-кода и, разбира се, проверка на автомобила от инспектори на самата платформа, във всяка държава, където и да решите да закупите автомобил.

Инспекция на автомобил от нашия експерт ще отнеме 2-5 дни, а резултатите ще бъдат добавени в профила ви под формата на допълнителни снимки и видеоклипове.

Този път използвах проверката на историята на автомобила по уникален идентификатор, която хвърли светлина върху много неща. За целта в горната част на картата на лота има бутон „Преглед на отчета“.

Цената на проверката е само 9,99 евро, но обемът на данните, до които получавате достъп, струва много повече от това. Примерен отчет можете да видите тук https://checkcar.vin/report/simple, а накратко това са:

Колко можете да спестите, когато купувате автомобил на търг

Въпреки значителните разходи за доставка (платих почти 3000 долара за транспортирането на автомобила от Южна Корея), успях да купя автомобила с 25% по-евтино, отколкото в моя град. И много се съмнявам, че съм имал възможност да намеря екземпляр в подобно техническо състояние и конфигурация. Между другото, автомобилът е оборудван със заводска АГУ от 5-то поколение, което е безспорен плюс.

Изводи

Платформата PLC.auction предлага, по мое мнение, най-добрата функционалност сред подобни платформи, а в много от функциите на услугите няма конкуренти. За мен, като купувач, основният критерий беше лесната покупка и прозрачността на целия процес. Първата ми покупка на търг беше изключително успешна и то въпреки факта, че опитът ми като автомобилист беше много скромен. А има и много други като мен, за което сочи страницата с отзиви на https://plc.auction/bg/reviews.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Опит за нов рекорд по трупане на боклуци във Варна
Дата: 26/06, 13:37

В 12:30 часа на километър 60 на магистрала "Тракия" избухна кола
Дата: 26/06, 13:301 Коментар

КЕВР: Цената на газа за юли ще е с 1,28% по-ниска
Дата: 26/06, 13:261 Коментар

Луфханза попари клиентите с нови цени
Дата: 26/06, 13:241 Коментар

15-часова драма с българи с полет на Ryanair от Лондон за София
Дата: 26/06, 13:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия