Абсолютен потрес на летище София: Задържаха трима монаси на Далай лама, мислят ги за бежанци


Дата: 05/07, 18:56

Кадър Флагман

Стотици бургазлии и гости на града очакват с нетърпение визитата им заради уникални 3-дневни събития, свързани с духовността на Хималаите

Българските гранични власти на летище София току-що заформиха огромен дипломатически скандал, който ще отекне и в духовните среди на планетата. Трима висши монаси от манастира Дарамшала - свещения град в Тибет, са задържани и предадени на имигрантската служба, предаде Флагман.

Към момента специалните гости на България са разпитвани с интервюта като заподозрени бежанци с неясен произход. Отправят им се въпроси - защо притежават документи за самоличност от различни държави, каква е целта на посещението им у нас, какво работят, къде са родени и т.н.

Става въпрос за посветени висши духовници от най-близкия кръг на Далай Лама, извървели своя път в езотеризма до предпоследното стъпало, доближавайки се до последния най-висок сан на посветеност.

Самата им визита у нас е организирана от българското посолство в Индия и се реализира от фондация „Калпатару“, подкрепяна е от Община Бургас и външното ни министерство.

Утре от 10:30 часа в Културен център „Морско казино“ изключителните гости на града трябва да благословят стотици свои последователи, които ги очакват за тридневна среща от 6-ти до 8-ми юли. Бургазлии и гостите на града тръпнат от месеци в очакване да се докоснат до древното учение на Тибетската пясъчна мандала – енергийната рисунка, до спецификата на медитацията, молитвата, хармоничните отношения.

Множеството от хора, отдадени на източните духовни учени,я вече се подготвя за първата утрешна среща, за която са предвидени автентични танци на тибетските монаси.

Предвиден е  традиционен астрологически сеанс със зарове „Мо“. Интригуващата програма обаче може и да не се състои, ако задържаните към момента на летището монаси не получат нужното уважение от граничарите ни. За това алармира един от домакините – организатор на събитието в Бургас, който внимателно уведоми Флагман.бг за случващото се на летището.

Поиска да бъде огласено, че проблемът при влизането им у нас бил в представените от тримата по два паспорта – единият индийски, другият тибетски.

Нашите граничари тълкуват това като неприемливо за и изобщо не се интересуват от високия им духовен сан.

Самият кмет на община Бургас Димитър Николов трябва да приеме отшелниците в понеделник в кабинета си. Всъщност монасите пристигат по покана именно на Димитър Николов. В 17 часа стана ясно, че проверките на 3-ата далекоизточни гости все още текат и причината е единствено наличието на два паспорта у тях.

От Флагман алармират Външно министерство и самият министър на външните работи – премиера Димитър Главчев, да се намеси незабавно за преодоляване на дипломатическия конфуз.

Вижте тук как ще преминат идните 3 дни в Бургас чрез присъствието на тибетските гости, ако все пак бъдат допуснати да стигнат до морския бряг. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Почина бившият баскетболист Иван Друмев
Дата: 08/07, 21:25

Четири часа гасиха сметището в Монтана
Дата: 08/07, 21:15

Ерата на роботизираната хирургия в трансплантацията на органи
Дата: 08/07, 21:10

Препатили потвърдиха: Има помощ за сърцето
Дата: 08/07, 21:10

Мбапе прихна след две думи от Стоичков преди полуфинала с Испания
Дата: 08/07, 21:06

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия