Какви изпитания очакват Испания по пътя към титлата на Евро 2024?


Дата: 05/06, 14:58

Испания се отправя към Европейското първенство 2024, като се стреми да продължи силните си изяви на този турнир, след като достигна поне до полуфиналите в три от последните четири издания, през което време те спечелиха последователни титли (2008 и 2012 г.) и завършиха трети на последното си участие. Испанският отбор загуби само два от последните си 22 мача на този турнир и отново ще бъде сред фаворитите. Нека разгледаме и пътя на Испания и какви изпитания очакват нацията в битката за трофея в Германия.

Дебютният мач на Испания на Евро 2024 е срещу Хърватия. Испанският отбор надви хъратите с 5:3 след продължения във вълнуващ сблъсък от 1/8-финалите на Евро 2020, като същевременно ги победи и с дузпи във финала на последната Лига на нациите на УЕФА, така че те може да почувстват, че доминират над вицешампионите от Световното първенство 2018. Този мач ще се разглежда от двете нации като шанс да направят голямо изявление в началния кръг на „групата на смъртта“.

Във втория си мач от програмата на Евро 2024, тимът на Испания среща Италия. Двата отбора се срещнаха на 1/2-финалите на последния турнир и Италия продължи напред. Но оттогава Испания победи Италия в два полуфинала на Лигата на нациите. Очаква се голям сблъсък между двете страни и ако Испания спечели, то най-вероятно ще завърши първи в групата.

На 24 юни в последната си среща от груповата фаза, Испания се изправя срещу Албания. За всички отбори в групата двубоят срещу албанците ще се разглежда като задължителен за спечелване. Но трябва да се отбележи, че червено-черните завършиха над Чехия и Полша със само едно поражение от осем двубоя в квалификациите, така че Испания не трябва да подцнеява тази среща.

Ако Испания завърши на първо място в група B, отборът ще се изправи на старта на директните елиминации срещу срещу един от най-добрите отбори, класирали се на трето място на осминафиналите. Оттам нататък най-вероятният им път през турнира е Германия на четвъртфиналите, Португалия или Нидерландия на полуфиналите, а след това Англия, Франция, Испания или Белгия на финала. Със сигурност ще бъде трудно за Испания, но те имат много потенциал в състава.

Испания загуби само два от последните си 22 мача на Европейско първенство. Ако това не е достатъчно, за да бъдат вдъхнови, те достигнаха и предходните два финала на Лигата на нациите, като спечелиха последния. Появява се и едно вълнуващо младо поколение, водено от дуото на Барселона Ламин Ямал и Пау Кубарси, така че испанският тим ще бъде сред най-вълнуващите на Евро 2024.

В сайта Betportal.bg може да намерите пълна информация за отборите, стадионите и програмата на Европейското първенство по футбол.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БНБ настоява за извънреден доклад от ЕС за влизането ни в еврозоната
Дата: 26/06, 13:39

Опит за нов рекорд по трупане на боклуци във Варна
Дата: 26/06, 13:37

В 12:30 часа на километър 60 на магистрала "Тракия" избухна кола
Дата: 26/06, 13:301 Коментар

КЕВР: Цената на газа за юли ще е с 1,28% по-ниска
Дата: 26/06, 13:261 Коментар

Луфханза попари клиентите с нови цени
Дата: 26/06, 13:242 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия