Дават боклука на Варна на прокуратурата


Дата: 06/06, 20:59

снимки Калоян Карагьозов, Забелязано във Варна, фейсбук

Ситуацията с боклука във Варна има криминален характер. Внасяме сигнал до прокуратурата с доказателства за умишлени действия от страна на неидентифицирани лица. Някои ще ги нарекат обикновени събирачи на вторични суровини, но дори и да е така, пак ще си понесат последствията.

Това коментира във фейсбук кметът на Варна Благомир Коцев.

Ето какво още разказва той за ситуацията:

Кадрите от видеонаблюдението не са единствените доказателства, които прилагаме. На много места във Варна микросметищата изглеждат почти режисирани. Разполагаме и с десетки твърдения от свидетели за организирани групи, които в тъмната част на денонощието изкарват боклука от контейнерите и го разхвърлят наоколо.

Дали в действията на лицата, нарочно изхвърлящи боклук около кофите за смет, има мотив у варненци да остане трайното внушение, че градът ни тъне в мизерия, ще реши следствието.

По този повод днес поисках извънредна среща с началника на ОД на МВР, РИОСВ, Областна управа и управителя на сметопочистващата фирма ЗМБГ, която ще се проведе още утре.

С това обявяваме война на боклука във Варна.

Сред другите мерки, които предприемаме, е нов регламент за изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци. Графикът предвижда те да се изхвърлят в конкретни дни и часове за всеки един от районите на Варна. Ако вещите се изхвърлят извън посочените дни, на гражданите ще бъдат налагани санкции.

Във вторник също така наредих на всички еколози към Община Варна и районните кметства да излязат на терен и да извършват масови проверки за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци. Следи се за изхвърлянето на смет както от страна на търговски обекти, така и на граждани. От сметопочистващата фирма всеки ден получавам снимки на празни контейнери с огромни сметища около тях. Те се създават от недобросъвестни граждани, които явно нямат време да вдигнат капака на контейнера, за да видят, че вътре е празно.

Призовавам варненци да прекратят тази практика, защото от нея страдаме всички. Санкции ще се налагат, докато не се научим.

Ще завърша с това, че сметопочистващата фирма ЗМБГ е била глобявана за неизпълнението на задълженията си всеки месец, откакто поехме общинската администрация.

Надеждата ми е, че можем да се научим на добросъседство и без да се налага да правим същото с варненци., пише Коцев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 28/06, 05:20

Дъжд на много места днес
Дата: 28/06, 04:00

Здравословно хранене
Дата: 28/06, 03:40

На 28 юни рожден ден празнува Георги Първанов
Дата: 28/06, 03:001 Коментар

България получава още една квота в класическата борба за Париж
Дата: 28/06, 02:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия