Имате срок от няколко дни да отчетете сами тока си и да подадете данни до енергото


Дата: 30/06, 15:23

Пиксабей

Заради смяната на цените на тока и трите електроснабдителни дружества дават възможност на клиентите си да отчетат сами своите електромери. Въпреки че "практиката показва, че все по-малко клиенти се възползват от тази опция", казва Крум Косев от EVN, пред Нова тв

"От друга страна по-голямата част от нашите клиенти вече са с дистанционен отчет и там не е необходим самоотчет. Ние даваме такава възможност, който от клиентите изяви желание, може да се отчете към 1 юли и да ни подаде своите показания и ние ще го заложим във фактурата".

По мейл или по телефон до 4 юли могат да подават данните от самоотчета си и клиентите на "Електрохолд", казва Ралица Николова. При самоотчета те трябва да посочат показанията на електромера по всички тарифи, клиентския си номер, абонатния си номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който декларират данните. Фактурите за юли ще съдържат информация за консумираната енергия и за двата отчетени периода по старите и по новите цени".

При "Енергопро" подаването на показанията трябва да стане в по-кратък срок, обяснява Петя Попова. "Самоотчетът не е задължителен. В случай, че клиентът не подаде данни, компанията ще фактурира потреблението по регламентираната методика. Пропорционално разпределение на отчетените количества на дните преди и след промяната на цените. Броят дни по стара и нова цена ще бъде различен в зависимост от отчетния период на всеки клиент. Желаещите да направят самоотчет клиенти могат да декларират данните от електромера до края на деня на 1 юли".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Започна строежа на тренажорния комплекс на бойните самолети F-16
Дата: 02/07, 13:14

Етикетиране и опаковки. Решения и за вашата индустрия
Дата: 02/07, 13:10

Момичето НАWК ТUАН се разкая: Не искам да съм известна с това
Дата: 02/07, 13:04

Посетете лаборатория „ЛИНА” с направление по Здравна каса, използвайте отстъпка за допълнителни изследвания
Дата: 02/07, 13:00

Отчитат лек спад в безработицата у нас
Дата: 02/07, 12:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия