Радан Кънев посочи няколко основни грешки, довели до падението на ПП-ДБ


Дата: 13/06, 18:27

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев коментира актуалната политическа ситуация след изборите "2 в 1".

"Изборният резултат показа недвусмислено, че нашето място е в опозиция на следващото управление. Фактът, че дори няма да имаме втория мандат за управление на правителство, спадът с над 50 процента от избирателите в сравнение с предишните избори, ясно показва, че оценката на нашите избиратели е, че ние в момента не сме подходящи участници във властта. Че ние имаме нужда от един определен период от време да се променим политически толкова сериозно, че да станем отново на нивото, които ни подкрепят", започна той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Ние сме жертва на това, че няколко пъти поред, когато бяхме по-силни от ГЕРБ, не намерихме формулата за управление с ГЕРБ. Намерихме я едва когато заедно ПП и ДБ бяхме по-слаби от ГЕРБ. А имахме възможност, когато бяхме значително по-силни. На второ място, че от позицията, в която бяхме по-слаби от ГЕРБ, проявихме умопомрачителна, граничеща с откровена глупост, суета да поискаме да управляваме сами, с подкрепата на ГЕРБ, тоест да хвърлим тези 20-ина души, които заемат ключовите постове в изпълнителната власт, буквално на кучетата да бъдат разкъсани за седмици. Защото най-голямата партия в парламента не носи никаква отговорност. На трето място допуснахме да поемем отговорност за министри, за които се оказа, че не са наши. И да управляваме с без друго безкрайно суетно пагубно твърдение, че управляваме сами, а същевременно да лъжем избирателите докато част от министрите, и то ключови, не са всъщност излъчени от нашата политическа сила. И четвърто, и може би най-важно, всъщност в един четиригодишен период от време, ние си позволявахме да печелим гласовете на избирателите чрез една популистка радикализация на вота, която не отговаряше на политическите реалности в страната за това, което трябва да се прави след изборите. Държахме се като едно много много възпитано, по-добре облечено, по-добре образовано "Величие" от Ветрино, само че от центъра на София", посочи Кънев.

"Най-вероятната версия е защото не удържахме обещанието си да се осъществи ротацията. Тук действително отговорността на ГЕРБ е много по-голяма за това ротацията да не се осъществи, но премълчаването на нашата отговорност би било много голяма грешка, защото няма да ни даде възможност за разумен анализ какво правим оттук нататък. Сега е важно какво ще правим занапред. Способни ли сме да се променим или не. Ако ние не можем да вземем тези решения, които са важни за нас, то какво решаваме и какво правим ще престане да е важно за обществото", заяви още евродепутатът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Земетресение удари любим на българите гръцки остров
Дата: 26/06, 21:15

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 21:10

Между 100 и 200 лева на хектар по еко схема за намаляване използването на пестициди от Кампания 2023
Дата: 26/06, 21:00

Румъния спечели групата си на европейското след очаквано реми със Словакия, Украйна е аут
Дата: 26/06, 20:562 Коментара

Пиян колоездач пострада, удари се в товарен автомобил
Дата: 26/06, 20:402 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия