Кметът на Варна: Оказва ми се натиск, агитка нахлу в общината


Дата: 29/06, 14:22

Кадър Нова

Кметът на Варна Благомир Коцев обяви, че му е оказван натиск за взимане на решения.

Ето какво пише той във Фейсбук:

Вече няколко месеца отказвам да вземам решения за Варна под натиск от всевъзможни икономически и партийни интереси. Категорично отказвам да възпроизвеждам стария модел на управление на града, но явно част от общинските съветници все още не са разбрали това от действията ми.

Стигна се и до организиран натиск. Като агитката от видимо едва пълнолетни „будни“ граждани, която нахлу в Общината по време на последната сесия на Съвета. Мотивите им да са там ще оставя да определите сами.

Става така че, за да се случи нещо добро за Варна, трябва първо да се задоволи я нечий личен, я нечий партиен интерес.

Казвал съм го и преди – нищо в политиката не бива да е на всяка цена, никоя партийна сглобка не си заслужава, ако е в ущърб на хората.

Ще дам примери:

За да тръгнат парите на Варна по големите проекти за 100 млн. лв., трябва да се изготвят специални доклади за съответствие. По закон те се плащат със средства на общината, а не от парите, които ни отпуска държавата. Става дума за 300 хил. лв. или нищожните 0.3% от парите, които се дават на Варна.

Мнозинството съветници обаче гласуваха „против“. Отказват да ни позволят да платим 300 хиляди, за да получим 100 милиона. Това забавя 9-те най-готови проекта за около 22 млн. лв. - парковете Република и Младост, пътя към Галата, ремонтите на „Капитан Райчо“, „Отец Паисий“, “Вапцаров” и „Вяра“, подлези из целия град. Проекти с осигурени пари за изграждане и на финалната права преди започването им.

Очевидният въпрос е защо става така. Защо общинските съветници нарочно оставят варненци без тези придобивки?

Същият въпрос задавам и за „ремонтните линейки“. Защо общинските съветници искат да виждат счупени пейки и плочки, липсващи знаци и висящи кабели?

Затова ли са ги избрали варненци? Такъв мандат ли са им дали?

Или пък парите за чистотата. Искаме да увеличим план-сметката, за да възложим повече дейности на сметопочистващата фирма на базата на ежедневните сигнали от граждани. Да чистим и мием града повече, да живеем като европейци.

Повече от ясно е, че фрагментарният състав от 12 партии в Общинския съвет е фактор, с който кметският екип е длъжен да се съобразява. Във Варна няма управляващо мнозинство, но има явен отказ от работа в името на града.

Аз и екипът ми се водим от публичния интерес, но това, че се налага с тежки преговори да постигаме и малките подобрения за града, буди съмнения за мотивацията на част от другите групи в Съвета.

Надявам се, че ще можем занапред да се обединяваме около разбирането, че Варна е над всички ни. И всички заслужаваме да живеем в по-добър град.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Оставиха в ареста шофьора, причинил и избягал от катастрофа във Велико Търново
Дата: 01/07, 17:50

Задържаха българка край Бургас за незаконно осиновени деца в Гърция
Дата: 01/07, 17:39

В партията на Байдън вече не вярват в победата му на изборите за президент
Дата: 01/07, 17:27

А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти
Дата: 01/07, 17:20

Кацарчев, КТ „Подкрепа”: Не трябваше да има поскъпване на тока, няма логика
Дата: 01/07, 17:1512 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия