Германия отбеляза първия гол на Европейското и поведе на Шотландия


Дата: 14/06, 22:20

кадри: Нова тв

Отборите на Германия и Шотландия играят при 1:0 на "Алианц Арена" в Мюнхен в двубоя, с който се открива Евро 2024. Домакините поведоха още в 10-ата минута с попадение на младата звезда Флориан Виртц.

Очакванията към Бундестима са огромни, макар че съставът на Юлиан Нагелсман показа доста колебания в контролите преди старта на първенството. Германците се провалиха на последното Световно първенство и в страната се надяват да не станат свидетели на нов провал, при това у дома. Оптимизъм вдъхва завръщането на ветерана Тони Кроос, който ще сложи край на кариерата си след Евро 2024, предава Спортал. 

Шотландия се представи силно в квалификациите, като завърши на второ място в група с Испания и Норвегия. "Гайдарите" стартираха ударно с пет поредни победи и бяха един от първите тимове, които заслужиха квота за еврофиналите. След това обаче хората на Стив Кларк записаха серия от разочароващи резултати и в последните си 9 мача спечелиха само веднъж - срещу аутсайдера Гибралтар.

Германия има сериозно предимство в преките сблъсъци с шотландците - шест победи, две равенства и само една загуба. Най-скорошните срещи между двата отбора бяха в квалификациите за Евро 2016, като Бундестимът постигна два успеха - 2:1 и 3:2.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Преизбраха Любо Ганев начело на федерацията по волейбол
Дата: 28/09, 16:24

КАТ излови 23 пияни водачи на пътя
Дата: 28/09, 16:08

"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 28/09, 16:00

Талибаните забраниха дънките в Афганистан
Дата: 28/09, 15:42

Лекарският съюз си избра нов председател
Дата: 28/09, 15:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия