Президентът Радев връчи пагоните на военните медици от ВВМУ


Дата: 05/10, 12:23

снимка Булфото

Един от основните фактори за мотивацията и бойния дух на хората, които се сражават на фронта е именно наличието на бърза и надеждна медицинска евакуация, както и на ефективна и адекватна медицинска помощ и осигуряването ѝ в непосредствена близост до бойните действия. Това каза държавният глава Румен Радев в приветствието си към курсантите от специализация „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“ от випуск 2024 – „Цар Симеон Велики“ на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров, които днес получиха първо офицерско звание на церемония във Военномедицинската академия (ВМА) в София. Това предаде БТА.

Президентът благодари на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и Медицинския университет (МУ) във Варна за проявената национална отговорност. Никой не си представяше, че преди седем години, когато европейската архитектура за сигурност изглеждаше непоклатима, ще се води пълномащабна война и всеки ден ще загиват хиляди хора, каза президентът. По думите му, тези висши училища имаха далновидността да създадат специалност, с която в България да нарастват способностите за медицинско осигуряване на въоръжените сили.  

Радев се обърна към випускниците с думите, че днес те поемат двойна отговорност – тази на български офицер и тази на лекари. Тази отговорност оттук нататък ще се изразява всеки ден в здравето и живота на хората в армията и вашата преданост към родината, добави още президентът. Той посочи, че випускниците приемат уважаваната и благородна мисия на военния лекар, без която нито една армия не може да се надява на успехи. Вие не просто ще осигурявате медицинска грижа, но ще вдъхвате увереност и спокойствие в най-големите изпитания, каза Радев. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Наша съседка ни сложи в малкия джоб: Пускат влакове стрела с 200 километра в час
Дата: 05/10, 14:18

Тежък удар за Анелия след участието й в Нова тв
Дата: 05/10, 14:151 Коментар

Прецакаха Зуека в Испания
Дата: 05/10, 14:12

БФС предлага проект за отделяне на професионалния футбол
Дата: 05/10, 14:08

Български конкурент на Лидл, Билла и Кауфланд със 100 магазина отива в нов собственик
Дата: 05/10, 14:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия