Белият дом разкритикува посещението на Виктор Орбан в Москва


Дата: 06/07, 11:31

снимка: Булфото

Администрацията на амариканския президент Джо Байдън се присъедини към хора от критики срещу пътуването на унгарския министър-председател Виктор Орбан до Москва за среща с руския президент Владимир Путин, като заяви, че това няма да допринесе за прекратяване на войната, предаде The Hill и "Фокус".

"Обезпокоени сме, че министър-председателят Орбан е избрал да предприеме това пътуване до Москва, което нито ще допринесе за каузата на мира, нито ще насърчи украинския суверенитет, териториална цялост и независимост", е заявил високопоставен служител от администрацията на Байдън в разговор с репортери, предшестващ срещата на върха на НАТО, която ще се проведе във Вашингтон следващата седмица.

"Вижте, в края на краищата ние вярваме, че Русия може да прекрати тази война още днес, като прекрати агресията си срещу Украйна."

На срещата на върха на НАТО, която ще се проведе от 9 до 11 юли, се очаква съюзниците да определят нови финансови и военни ангажименти за Украйна в нейната отбранителна война срещу Русия, след като Путин започна пълномащабна инвазия срещу страната през февруари 2022 г.

Други резултати от срещата на върха включват обявяването на нови ангажименти на алианса към Украйна за задълбочаване на връзките и поставяне на основите за евентуално присъединяване на Киев към алианса.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Купи в България“ предлага решение за вашия бизнес – просторни офис помещения в гр. Варна
Дата: 11/07, 01:30

Химикал замърсява питейната вода в Европа, откриха го и у нас
Дата: 11/07, 01:00

Уоткинс: Усещах, че ще отбележа
Дата: 11/07, 00:44

11 юли 1979 г. - "Скайлаб" се разпада по план
Дата: 11/07, 00:27

Препатили потвърдиха: Има помощ за сърцето
Дата: 11/07, 00:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия