Как да определим подходящия матрак за спалнята?


Дата: 16/09, 19:20

Добрият и качествен сън е от съществено значение за това, да се чувствате бодри и отпочинали през целия ден. Ако усещате, че не се наспивате достатъчно добре, раздразнителни сте и изпитвате определен дискомфорт в тялото, е добре да разгледате различни модели матраци за спалня. Това са модерни артикули, които ще ви помогнат отново да се чувствате добре и да спите комфортно. Подобна покупка не се прави честно затова и моделите, които ще откриете, са доста различни от последния път когато сте търсили нещо такова. От съществено значение е да подберете възможно най-качествен и комфортен модел според вашите изисквания.

Какво трябва да ни предложи един добър и качествен матрак?

Не случайно специалистите ще ви препоръчат да се фокусирате върху качеството, защото от него зависи да спите удобно и да сте изпълнени с енергия през деня. Хората имат различни очаквания към този артикул, но всички се обединяват около няколко основни, когато търсят нов матрак:

Един хубав нов матрак гарантира добра почивка, а това е много важно при напрегнатото ежедневие на съвременния човек.

Защо позата на сън ще определи избора ни?

Всеки човек има любима поза в която спи. Именно тя ще ви помогне да намерите най-подходящия матрак за вашата спалня. Когато познавате добре предпочитаната си поза за сън, много по-лесно ще определите колко да бъде твърд новият матрак. Хората, които спят настрани, следва да помислят за покупката на мек или средно твърд модел. Това е така понеже при по-твърдите варианти ще усещате напрежение сутрин в рамото, което е понесло цялата тежест на тялото. Тази поза помага да изпитвате по-голям комфорт в гръбнака и е полезна за кръвообращението.

Изделията изработени от мемори пяна са много подходящи в случая. Ако спите по гръб, е добре да вземете модел със средна или по-висока твърдост, защото позицията допълнително натоварва кръста. В случай че обичате да усещате по-голяма мекота, може да потърсите модел, който в горния си слой има и мемори пяна. Една част от хората обичат да спят по корем, което е доста неблагоприятно за гърба и кръста. Специалистите ще ви насочат към твърд модел, който да гарантира стабилна опора.

Какво е важно при избора на легло?

При много от добрите търговци на мебели съществува опцията да купите качествени легла с матрак. Това е чудесна възможност да обзаведете спалнята бързо, без да се налага да търсите артикулите поотделно. Когато поръчвате ново легло, е хубаво да се съобразите с това, къде ще го използвате. Щом става въпрос за семейната спалня, тогава ви е необходим голям модел 160/200 или 180/200. Благодарение на тези размери и двамата партньори ще се чувстват достатъчно комфортно, без да си пречат по време на сън. Вижте още тук.

За детската стая и имате опцията да вземете единично легло или комплект ъглови легла. Обърнете внимание на размера на помещението което обзавеждате, за да оползотворете по най-добрия начин пространството. Леглото, което ще купите е важно да е качествено изработено от здрави и надеждни материали, като естествена дървесина MDF или ПДЧ плоскости. Ще бъде от полза моделът да притежава и допълнителни удобства, като място за съхранение на багаж под формата на ракла или чекмеджета в основата.

Да изберем ли легло с матрак?

Много от съвременните легла се предлагат в комбинация с матрак, което е много изгодна за потребителя сделка. Ако поръчате легло тип Приста, ще го получите в комплект, за да може веднага да го използвате. Същото върши и за голяма част от единичните легла. Не се колебайте да инвестирате в нещо подобно, защото по-бързо ще обзаведете помещението и няма да губите време в избор на изделията по отделно. Офертите, които ви предлагат добрите мебелни магазини ще спестят от семейния бюджет, за да ви останат средства и за други интериорни покупки. Вижте още в техният сайт.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 02:30

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия