"Рибар" в Телеграм след клането на руски войници в Африка от туарегите: Няма намеса на американци, французи и извънземни, още едно подценяване на противника


Дата: 29/07, 12:49

Кадър: принтскрийн/YouTube/Виктор Хоржиров

"Някои кръгове вече се опитват да оправдаят поражението на конвоя с това, че американци, французи, британци и извънземни са се включили в планирането на операцията. Всъщност виждаме още един пример за сериозно подценяване на противника. Въпреки първоначалните успехи и щетите за сепаратистите в началото на офанзивата, стана невъзможно да се консолидира успехът поради ограничените сили".

Това е оценката на популярния военно-пропаганден руски телеграм канал "Рибар", създаден и поддържан от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук, за страхотния репутационен удар за ЧВК "Вагнер" в Мали, пише Актуално.

Каналът е красноречив: "Най-вероятно местното командване реши, че се бият с "глупави маймуни", които могат да победят "само с една ръка". Фактът, че туарегите се бият успешно в родната си пустиня в продължение на 12 години, вероятно е пренебрегнат. Уви, точно за такива грешки плащат с репутацията си не само Африканският корпус (бел. ред. - де факто ЧВК Вагнер), но и силата на "руското оръжие". В анализа се казва и, че в операцията срещу ЧВК "Вагнер" участие е взел клон на "Ал Кайда".

Същевременно каналът на Звинчук опитва да омаловажи броя на дадените от вагнеровците жертви в анализа си (в руски телеграм канали се говори за убити 80 вагнеровци): "Въпреки видеоклиповете и снимките, разпространени в Интернет, броят на загубите едва ли надхвърля няколко дузини: някои от труповете с бяла кожа може да принадлежат на бунтовници туареги": 

На този фон, говорителят на украинското командване "Юг" капитан Дмитро Плетенчук обяви в рамките на телемаратона в Украйна, че в Крим на 2 от общо петте военни летища вече няма нито един руски военен самолет.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Костадинов обясни защо не отива да живее в Москва и посочи: Еничарите трябва да се унищожават
Дата: 08/09, 16:53

Стана милиардерка
Дата: 08/09, 16:36

Трагедия в семейството на Никол Кидман
Дата: 08/09, 16:31

ДПС-то на Доган подаде жалба във ВАС
Дата: 08/09, 16:29

Български актьор: Не ме мразете. Имам още малко път и желание за работа в България
Дата: 08/09, 16:271 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия