ЦИК определи местата и броя на избирателните секции извън страната


Дата: 04/10, 16:07

Булфото

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи местата в държавите, в които ще се образуват избирателни секции извън страната, и броя на избирателните секции във всяко място при произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври т.г. Това стана с решение на комисията, съобщено на сайта на ЦИК. 

На 1 октомври изтече срокът за подаване на заявления за гласуване извън страната. В решението се посочва, че общият брой на подадените заявления от български граждани, които желаят да гласуват в изборите за народни представители на 27 октомври е 30 689.

Според актуалната обобщена информация от МВнР се очаква да се получи съгласие от приемащите държави с разрешителен режим за произвеждане на изборите от държавите: Австрия – за секциите извън дипломатически и консулски представителства, Алжир, Босна и Херцеговина и за секциите извън ДКП – за Норвегия и Швейцария. Предвид което Министерството на външните работи предлага местата в тези държави да бъдат определени като места за гласуване извън страната, съответно да бъдат образувани секции под условие, че бъде получено съгласие на приемащата държава за произвеждане на изборите до получаване на конкретно разрешение в срок не по-късно от 14.10.2024 г.

Мотивираното предложение на посолството на Република България в Баку, Азербайджан, да не се образува секция в посолството в Баку по изложени съображения за нецелесъобразност.

Република Чехия е дала разрешение за образуване на секции само на територията на дипломатическото представителство, предвид което е невъзможно местата Бърно, Ихлава, Либерес, Млада Болеслав и Пилзен да бъдат определени като места за гласуване извън страната.

Поради влошена обстановка по сигурността на местата Тел Авив, Израел, и Бейрут, Ливан, МВнР предлага да не се определят като места за гласуване извън страната на предстоящите избори и да не се разкриват избирателни секции.

Федералното министерство на външните работи на Федерална република Германия дава съгласие за провеждане на предсрочни избори за Народно събрание на Република Българя на 27.10.2024 г. само за конкретни места и адреси на територията на ФР Германия.

Генералното консулство на Република България в Одрин въз основа на предложение на Организацията на българските граждани на основание чл. 14, т. 4 и чл. 15 ИК прави предложение за образуване на още една избирателна секция в място Ергене под наименование обл. Текирдаг, гр. Ергене (Саглък 2).

 За по-подробна информация относно решението на ЦИК и разпределението на секциите четете повече тук.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Технологични иновации: как "умните" дрехи подобряват безопасността и контрола на работното място
Дата: 04/10, 18:30

Избират строителен надзор при укрепването на 8 свлачища по републиканската пътна мрежа
Дата: 04/10, 18:27

Община Варна: Информацията за спиране на Синята зона е спекулация и не отговаря на истината
Дата: 04/10, 18:12

Няма риск работата на НЗОК да спре
Дата: 04/10, 18:08

АПИ: Започва ремонт на първокласен път Пловдив - Хасково, шофьорите да карат внимателно
Дата: 04/10, 18:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия