Полицаят Мариян изтегли локомотиви с тежест 250 гона


Дата: 15/06, 20:30

Кадър Нова Тв

Уникално постижение на български юнак.

250 тона. Толкова е общата тежест на локомотивите, които 36-годишният Мариян Димитров успя да изтегли със собствена сила по-рано днес. И макар разстоянието от един метър да не е достатъчно за рекорд на "Гинес", постижението на Димитров е без аналог в България.

Той се занимава със силов многобой от почти осем години. Всичко започва почти на шега, съобщи "Нова телевизия". 

"Преди strong man-а се заминавах със силов трибой няколко години, докато дойде един момент, в който се проведе едно голямо състезание в Пловдив и организаторът ми каза: „Ако искаш, участвай, трябва ни човек да запълним бройката. Поколебах се, но приех. На следващата година като казаха, че пак ще има такова голямо състезание и просто седнах и викам: „Абе, готино е, зарибяващо е, интересно е, разнообразно е - ще пробвам.” И започнах вече да се подготвям. И реално оттогава, до ден днешен непрекъснато надграждам и уча все нови и нови неща", сподели той.

Има две цели - самолет и кораб.

Освен силов атлет 36-годишният Мариян е и полицай. По думите му никога не се е налагало да използва физическа сила в работния процес.

"От 2 години съм в отдел „Криминална полиция” в Пловдив - една група в сектор „Кражби и наркотици”. Към момента работим с малолетни и непълнолетни престъпници. Доста ни е натоварено и с непълнолетните бежанци", уточнява той.

Оказва се обаче, че дори и най-силните мъже имат своите слабости - когато синът му се разболява.

Такова нещо, което изпитвах тогава, не пожелавам на никого. Не знам, сърцето ми спря, буквално ми спря сърцето. Мислех, че умирам. И ми отне една-две секунди да се съвзема, да го взема на ръце и да тичам да бягам. Това е най-силният страх, който съм чувствал някога в живота си и май-силното безсилие. Никога няма да го забравя това нещо, дано не ми се случва пак, каза още Мариян. 

А отвъд рекордите, силата и слабостта ... остават мечтите. Според него ако всеки се промени към по-добро, нещата малко по малко ще станат по-добри, пише novini.bg.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Вяра Анкова се моли за Севда Шишманова, Кошлуков с първа реакция
Дата: 25/07, 15:54

Отвориха саркофага от плажа до Варна и вътре се появи смайваща гледка
Дата: 25/07, 15:50

Системата BG-ALERT се активира по тежка нормативна процедура
Дата: 25/07, 15:49

Експерт разкри защо се стигна до трагедията с баща и дъщеря в Стара планина
Дата: 25/07, 15:48

Нов спор в НС, този път заради лятната почивка на депутатите
Дата: 25/07, 15:322 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия