Всички българи, почиващи в Гърция, са предупредени за голяма опасност


Дата: 08/07, 12:54

Пиксабей

Туристическите агенти предвиждат промяна в навиците на туристите. Експертите подчертаха ефектите от изменението на климата и глобалното затопляне върху икономиката. Наскоро имаше съобщения за първите преки последици за туризма - жизненоважен сектор за гръцката икономика, предаде "Бг он ер".

Туристическите агенти изчисляват, че може да има сътресения в популярните летни дестинации и туристически сезони поради екстремни явления като горещи вълни, които причиняват дискомфорт и пожари.

Според оценките на еколозите честотата и интензивността на екстремните горещини ще продължат да се увеличават и до 2050 г. половината от населението на Европа, главно на юг, ще бъде изправено пред висок или много висок риск от топлинен стрес. Изчислено е, че смъртните случаи, свързани с много високи температури, могат да се удвоят или дори утроят през следващия период, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Големи туристически компании за отдих, пътувания и туризъм, като TUI, обявиха, че също така обмислят допълнително предоставяне на своите клиенти със застрахователно покритие за тези, които могат да бъдат засегнати от явления, свързани с изменението на климата.

Туроператорите предвиждат промяна в навиците на туристите, които вероятно оттук нататък ще търсят по-гостоприемни климатични зони. Любимите дестинации през юли и август, като Гърция, могат да преместят "високия сезон" няколко месеца преди или след горещото лято. Например, май и юни или септември и октомври.

Притесненията относно ефектите върху гръцкия туризъм бяха подсилени от съобщенията за смъртта на туристи на гръцките острови.

Туристически агенции посочват Гърция като едно от местата, които туристите трябва да избягват това лято, особено ако търсят дестинация за туризъм и разглеждане на забележителности.

"Гърция е непоносимо гореща през лятото, което наистина може да ви коства удоволствието. Това е особено вярно, ако обичате да се разхождате или да изследвате мястото, което посещавате. Това включва как ще трябва да изкачите стотици стъпала в живописни, но също и в някои случаи непоносимо пренаселени райони, като например в Санторини", пишат те.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иван, който искаше да остане в огъня, започна да се съвзема
Дата: 19/07, 07:38

Жълти и оранжеви кодове за опасни жеги
Дата: 19/07, 07:31

АПИ ограничава движението на ТИР-ове заради жегите
Дата: 19/07, 07:21

Тръмп с първи думи за стрелбата срещу него
Дата: 19/07, 07:19

Пет идеи за вкусен летен обяд с до 50% отстъпка от Lidl
Дата: 19/07, 07:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия