НАП с важна информация: Как да разберете дали има дело за задължения срещу вас


Дата: 30/09, 07:23

Длъжниците към НАП, които са декларирали валиден електронен адрес, ще получават електронно съобщение за вече образувано по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс изпълнително дело за неплатени в законоустановения срок публични задължения. Съобщението ще бъде изпращано в деня, следващ деня на образуване на делото. По този начин приходната агенция цели да повиши информираността и да стимулира доброволното изпълнение на задълженията от своите клиенти.
 
Съобщението е с информативен характер и съдържа данни за номер и дата на образуваното изпълнително дело, вида на банковата сметка, по която трябва да се плати дълга, контактна информация за компетентния публичен изпълнител и друга полезна информация, обясняват от НАП, предаде Дарик.

Както и в имейла е посочено, преди да се свържат с публичния изпълнител или да посетят офис на НАП, клиентите е препоръчително да направят справка за просрочените си задължения (включително и изпратени за събиране в НАП от други органи и администрации). Това най-лесно става чрез е-услуга на Агенцията с електронен подпис или ПИК на Портала за електронни услуги на НАП. На електронния портал е достъпна и услуга за онлайн превод на задължения с банкова карта без електронен подпис.
 
В електронното съобщение е посочено още, че при неплащане на задълженията по изпълнителното дело, публичният изпълнител ще пристъпи към обезпечаването и принудителното им събиране. Електронните съобщения се изпращат от имейл адрес: infocentert@nra.bg

Информация за актуалния размер на задължението Ви, ведно с начислените лихви, в случай че такива се дължат и етапа на производството за събирането му в НАП, може да получите:


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Първи български град глобява с 50 лева за хвърлен фас на улица
Дата: 30/09, 09:20

CINELAND® завръща IMAX изживяването® в „CINELAND GRAND MALL“ - Варна
Дата: 30/09, 09:20

Почина кънтри легендата Крис Кристоферсън
Дата: 30/09, 09:18

Стълб се стовари на улица "Подвис" във Варна, друг стои наклонен
Дата: 30/09, 09:17

Спецакция в Бургас
Дата: 30/09, 09:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия