Испания срещу Грузия днес на Европейското


Дата: 30/06, 09:01

кадър: БНТ

Непобедимата дотук Испания и приятната изненада Грузия излизат един срещу друг в осминафинален двубой от Евро 2024 в Кьолн от 22:00 часа българско време.

Двата отбора се познават отлично, след като бяха в една квалификационна група за Евро 2024. “Ла Фурия” триумфира и в двата мача, като първо разпиля грузинците със 7:1 в Тбилиси, след това победи и с 3:1. Испанците са в серия от четири поредни победи срещу този съперник, а за последно Грузия спечели с 1:0 в приятелски мач през 2016 г., припомня Спортал.

Испанците са единственият отбор на Евро 2024, който е само с победи от началото на турнира - и то все още без допуснат гол. “Ла Фурия” спечели последователно срещу Хърватия, Италия и Албания, а в последния мач от групата селекционерът Луис де ла Фуенте имаше лукса да направи множество ротации и да даде почивка на титулярите си. В мача с грузинците се очаква всички те да се завърнат, но в Испания не бива да подценяват съперника си, както вече сториха и си изпатиха съседите им на Иберийския полуостров. Под въпрос за срещата са Начо Фернандес, Хесус Навас и Айосе Перес, които са с травми.

Грузия пък безспорно е сензацията на турнира, след като още при дебюта си на голям футболен форум взе сладка победа над резервите на Португалия с 2:0, а и излезе от нелеката си група, където бяха още Турция и Чехия. Тимът на Вили Саньол ще разчита отново на отличния си колектив и на изявите на голямата си звезда Хвича Кварацхелия, голмайстора на Евро 2024 досега Жорж Микаутадзе и феноменалният дотук вратар Гиорги Мамардашвили. Наказан за мача с Испания е халфът Анзор Меквабишвили.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Девет души са пострадали от огнения ад, избухнал в болницата в Благоевград
Дата: 02/07, 08:21

Даниел Митов: Предлагам на депутатите да спрат да се държат като деца
Дата: 02/07, 08:21

А1 реализира шестото издание на своята Лятна академия с участието на 25 ученици и студенти
Дата: 02/07, 08:20

Ивелин Михайлов: Полк. Марков каза, че ще ми реши проблемите, ако спра да се занимавам с политика
Дата: 02/07, 08:12

Алармират за висок риск от пожари в две области на страната!
Дата: 02/07, 08:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия