1000 евро оправят 3-ма души за 4 дни в прекрасно място в Гърция, похвали се българка


Дата: 02/07, 15:51

Кадър Уикипедия Chryspan

За 4 дни трима възрастни ги „оправят“ 1 000 евро на хубаво място като Неа Рода. С нощувки, с угаждане и разходки насам-натам.

Това е истината за гръцка почивка 2024“, споделя пред 24rodopi.com кърджалийка, която „ваканцува“ (по израза на депутата за приятно прекарване -  б. р.) със семейството си в курортното селище в югоизточната част на Халкидическия полуостров, в най-тясната част на провлака на Света гора.

„На бийч бара - 11 евро за кока кола, вода и натурален сок от портокал. 11 евро е и порция пилешко шишче с пържени картофи и домати.

За да няма спор за големина и дали някой ще остане гладен, уточнявам - порцията е достатъчно обемиста и вкусна, шишчетата са дълги, стигат дори за двама“, открехва ни тя за плажния ценоразпис, като подчертава: Сянката е безплатна! Чадърът и двата шезлонга влизат в консумацията.

Известната практика „кафе или фрапе срещу шезлонг“ е в сила и това лято в Гърция.

И още за цените:

„Българинът обича тестените закуски по време на гръцката си почивка и намира решение в пекарните. Банички и пици – между 6 и 12 евро. Страхотни са!

Колкото до таверните, зависи от консумацията. Има риби за по 70 евро. Общо взето с 50 евро трима души няма да могат да се нахранят, само да замезят, но за 100 евро ще сте сити“.

Тя показва сметката от последния обяд: 4 малки бири, тиквички, картофи, риба кацамура, риба дива ципура, риба гаврос, дзадзики – 97 евро. Десертът е комплимент от заведението.

Тук сякаш времето спира и човек оценява това, което му поднася природата. Казват го и местни (около 1 200 са постоянно живеещите в Неа Рода), и туристи.

Близо до Неа Рода, по пътя към Уранополи, имение има българският президент Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Той също е оценил местните плажове и таверни.

Гърция се развива все повече като туристическа дестинация с устойчив туризъм, като се наблюдава възстановяване на нивата от 2019 г., констатира Константин Занков, главен експерт в Институт за анализи и оценки в туризма.

"Като цяло има леко поскъпване в цените, но не е нещо фрапантно.

Гърция въведе регулации, кaквито има и в доста европейски държави, свързани с пластмасовите бутилки и това до голяма степен увеличава стойността на продукти като минерална вода и напитки в пластмасови бутилки. Това е компенсирано с ваучерна схема, с която при връщане на пластмасовите бутилки в магазините получавате обратна сума.

Между 15%-20% се очаква да поскъпнат безалкохолните напитки като разход, но това ще се отрази на потребителя - ако изобщо е този сезон - около 10%.", твърди пред bloombergtv.bg Занков.

Поскъпват и фериботните билети за някои дестинации, но няма голяма разлика в хотелските цени. Все повече заведения на плажа предлагат допълнително заплащане за чадър или шезлонг, добави Занков.

Гърция, Турция, Италия остават водещите дестинации за български туристи през летния сезон на 2024 г.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Етикетиране и опаковки. Решения и за вашата индустрия
Дата: 04/07, 18:50

Цените на кои храни ни удариха по джоба най-сериозно през последните 5 години
Дата: 04/07, 18:45

Депутат от ГЕРБ: Богатир създаде нова коалиция в парламента
Дата: 04/07, 18:33

Имат ли пръст Илън Мъск, Маги Халваджиян и Иво Сиромахов в най-новото Криндж шоу на България
Дата: 04/07, 18:30

Най-красивите килими на света в Несебър за лято 2024
Дата: 04/07, 18:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия