Варна е домакин на най-голямото състезание с дронове у нас


Дата: 15/07, 18:35

Снимка Община Варна

Този уикенд Варна е домакин на най-голямото състезание за дронове у нас – DRON CUP VARNA FAI 2024. Събитието ще се проведе на 20 и 21 юли, в близост до квартал Аспарухово, в зоната до игрищата на местния парк. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Варна. 

В надпреварата ще се включат над 75 пилоти на дронове от целия свят. Сред заявилите участие страни са България, Румъния, Сърбия, Турция, Латвия, Полша, Италия, Франция, Белгия, Китай, Южна Корея, Хонг Конг и САЩ. В турнира край Аспарухово ще се състезават двамата най-добри български пилоти на дрон, както и световният шампион, който ще пристигне от Корея специално за събитието.   

Посетителите и феновете на атрактивната надпревара ще имат възможността да наблюдават нощни кръгове, осветена вечерна писта, саморъчно изработени състезателни дронове, неонови препятствия и нетрадиционни светлинни инсталации. Участниците ще премерят сили в бързина, ловкост и въображение при навигацията на дрон.  

Организатори на събитието са Дрон клуб Варна и Българска федерация по авиомоделизъм, съвместно с местни организации и Асоциация “Обединено Дрон Общество” в рамките на проекта Drone ARENA. 

DRON CUP VARNA FAI 2024 е продължение на световните купи, проведени в Пловдив от 2017 г. до 2022 г., но тази година във Варна за първи път се провежда с толкова засилен международен интерес и представяне.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Социологът Боряна Димитрова: Президентът е на ръба на злоупотреба с власт
Дата: 20/08, 21:151 Коментар

Професор Рачев си отмъсти на НИМХ
Дата: 20/08, 21:15

Изследвания за детска градина и яслa с отстъпка в лаборатория „ЛИНА“
Дата: 20/08, 21:10

Акция на ГДБОП и ДАНС, много натръшкани
Дата: 20/08, 21:081 Коментар

Варненци от Гръцката махала: Момче насъсква агресивно куче срещу нас на улицата
Дата: 20/08, 21:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия