Радев постави на Главчев задължително условие, ако иска да е служебен премиер до идните избори


Дата: 22/08, 12:13

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Президентът Румен Радев днес връчи указа на Димитър Главчев за съставяне на нов служебен кабинет. 

Тази отговорност отново се върна при вас след проваления опит на г-жа Кожарева, след отказа и на останалите възможни кандидати. Считам, че не е редно кризата в една институция да бъде гасена с разпалване на пожар в друга институция. Счетам също, че следва, за да имате успех този мандат, да направите анализ на всички перипетии, през които минахте, за да стигнем до тук и да не допускате отново да се сблъскаме с тях, коментира Радев преди връчването на папката.

През времето на вашето управление наред с постигнатите резултати, върху ръководеното от Вас правителство се породиха съмнения за зависимости от определени политически лица. Вие ги отрекохте, но днес получавате с този мандат и реалната възможност да ги опровергаете като докажете противното. За да стане това, следва на първо място да предложите промени в състава на правителството и след това да последват решителни действия. Разбирате, че поради конституционната роля на служебния кабинет тези действия са свързани преди всичко с организацията и провеждането на изборите. Настоявам правителството да издигне като свой основен приорите противодействието на купения и контролиран вот. Приемайки този мандат, вие поемате и отговорната мисия да се борите с това уродливо явление. Това е задължително условие. Очаквам до понеделник да ми представите състав на Министерски състав, който да се вписва в тази мисия, коментира Радев.

При успех изборите ще са на 27 октомви, допълни още президентът. 

Разбира се, че винаги човек може да се справи и по-добре, но аз няма от какво да се срамувам от работата на правителството до момента. Аз наистина ще се постарая всичко, което вършихме досега, да го вършим по-добре. Следя внимателно какво се случва в обществото и основната ми задача ще е да се свали политическото напрежение, коментира Главчев. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ники Кънчев с голям гаф
Дата: 12/09, 19:13

Мартин Димитров: Борисов играе ролята на умряла лисица
Дата: 12/09, 18:541 Коментар

Изплютият от коалицията ПП-ДБ Ананиев: Те готвят нова сглобка
Дата: 12/09, 18:422 Коментара

Карлос Насар да си гледа изхвърлянето и изтласкването, отвърна шефът на щангите
Дата: 12/09, 18:351 Коментар

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 12/09, 18:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия