Лудогорец разкости молдовския шампион и гледа смело към Лига Европа


Дата: 22/08, 23:23

Кадър Диема спорт

Българският шампион Лудогорец записа втори пореден успех под ръководството на Захари Сираков. След победата над Левски в efbet Лига, този път „орлите“ се разправиха с молдовския шампион Петрокуб и го победи с категоричното 4:0 в първи мач от плейофната елиминация за Лига Европа, пише Факти.

Първите два гола за „орлите“ реализираха нападателите – Квадво Дуа и Руан Секо, като и двете попадения дойдоха през двете части на „Хювефарма Арена“. В самия край на мача пък Диниш Алмейда реализира две попадения за родния шампион и улесни максимално своята задача за ответния сблъсък. Лудогорец създаде множество добри комбинации, които бяха завършени, но вратарят на молдовците спаси каквото можа. Аслак Фон Витри пък нацели и гредата на Петрокуб в края на първото полувреме.

Дебют за разградчани с фланелката на отбора направиха Агибу Камара и Георги Русев, които записаха първи минути в официален мач.

Реваншът на стадион „Зимбру“ в Кишинев е следващият четвъртък, след който Лудогорец трябва да затвърди участието си в основната фаза на втория по сила футболен турнир в Европа.

Лудогорец контролира повече топката от първите минути на срещата, докато молдовците приеха играта изцяло в своята половина с мисъл за контранападения, които не се срещнаха често. В седмата минута Рик Джонатан даде вертикален пас към Якуб Пьотровски, който овладя на границата на наказателното поле. Полският национал обстрелва вратата на Петрокуб с десния крак, ала неточно. Четири след това след разбъркване и лошо изчистване от гостите последва шут на Кайо Видал, ала Мудрак блокира.

Четвърт час след началото шут на Кайо Видал пак беше блокиран от Мудрук, а след това бразилецът върна към Квадво Дуа. Швейцарецът стреля с глава и останаха известни съмнения за игра с ръка на молдовски бранител, но играта беше продължена. В средата на първото полувреме след статично положение Лудогорец откри резултата. "Орлите" стигнаха до корнер, който беше изпълнен късо към Кайо Видал. Бразилецът се надигра срещу защитник на Петрокуб и центрира с левия крак към Квадво Дуа, а нападателят с глава направи безпомощен Смаланеа - 1:0.

Всичко за срещата четете ТУК



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Определиха работното време за един ден стаж за пенсия
Дата: 12/09, 21:31

ЕЦБ понижи основната лихва с 25 базисни пункта
Дата: 12/09, 21:27

Камала Харис предупреди: Спечели ли Тръмп, ред е на Полша да праща момчетата си на фронта
Дата: 12/09, 21:152 Коментара

Пожар пламна до басейн "Спартак" в столицата
Дата: 12/09, 21:10

Тайният тунел между Русе и Гюргево под Дунава на Влад Цепеш: Мит или истина?
Дата: 12/09, 21:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия