Рокаджията свещеник Борис: Всеки си мисли, че е добър човек


Дата: 23/08, 18:29

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова нюз

Борис Борисов от църква "Преображение Господне" разказва какво е да си свещеник и как човек взима решение изцяло да се посвети на църквата. 

Като дете бях отгледан в семейство на християни, но като станах тийнейджър се отрекох от всичко заради мнението на другите. Като младеж завърших психология в Софийския университет, а след това завърших и музикална педагогика. По никакъв начин не можех да се реализирам в професионалните си направления. Освен това и в личен план не можех да се реализирам. Бях самотен в продължение на 10 години. Една вечер се прибрах в 2-3 часа през нощта от работа, майка ми ме чакаше за вечеря и аз й споделих, че много ми е тежко, защото не виждам нищо пред себе си нито в професионален, нито в личен план, но поне се бях дефинирал от няколко години окончателно като християнин. Тогава единственото, в което бях сигурен, е, че ще следвам своя Господ до последно. Тя ми предложи тогава да запиша паралелен курс за свещеници в семинарията. Думите й бяха: "Ако на Господ му е угодно да бъдеш свещеник, той ще ти даде и жена. Защото за да си свещеник, трябва или да си женен за жена, или за църквата и да бъдеш монах4, разказва младият свещеник пред Нова нюз.

Така Борис записва курс в семинарията и казва, че там прекарва две прекрасни години. Паралелно продължава да работи в склад. Малко преди завършването обаче все още не е намерил своята съпруга. 

Месец преди да се дипломирам се срещнах с моята благоверна съпруга Яна и нещата станаха изключително бързо. За по-малко от два месеца от запознанството се венчахме. Три години след това вече имахме и детенце - нашата дъщеричка Теодора. Случи се чудото, разказва Борис.

Аз съм запален рокаджия. Този плам дойде в момента, когато бях тийнейджър и обявих бунт на авторитетите. Смятам, че това е привлекателна музика за младите мислещи хора, защото там има бунт  срещу фалша, разказва свещеника, който днес освен щастлив семеен живот, служи на Бог, а и записва християнски песни. 

Рок музиката остана в живота ми и до днес, но аз вече съм ориентирам към това да я използвам за проповед на Христовото Възкресение, посочва той.

Колкото и да е странно, има Господ. Не е вярно, че вярата не е за съвременните хора, коментира той.

Всеки си мисли, че е добър човек, но реши ли да стане християнин, вижда, че трябва да промени битието си кардинално. Въпросът е във вярата, а вярата е доверие, доверие в Господ, който ни е спуснал стълба, по която ако тръгнем, няма какво да гледаме назад, коментира Борис. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



САЩ въведоха нови санкции срещу 16 души, свързани с Николас Мадуро
Дата: 13/09, 01:32

Харис: Дължим още един дебат на американските избиратели
Дата: 13/09, 01:10

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 13/09, 01:00

Хиляди на крака пред Лили Иванова в Пловдив тази вечер
Дата: 13/09, 00:44

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 13/09, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия