Проф. Рачев: Малко ретроградно циклонче ни носи дъжд тази седмица, а септември влиза с топло и сухо време


Дата: 27/08, 07:52

Редактор: Юлия Георгиева, кадри бТВ

От днес започва бавничко да се захлажда, като тази тенденция ще продължи до към събота, та дори и в неделя. Очакваме и валежи, което крещящо необходимо. 

Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев. 

Септември ще започне със сравнително по-сухо и по-топло време. От понеделник температурите започват да се връщат към 30 и нагоре. Няма да ги има онези жеги от август, но септември започва с по-високи от нормалните температури, обяви професорът. 

Тази седмица у нас ще имаме едно малко циклонче. То е ретроградно, със собствен почерк, прави всичко наобратно, малко като зодия рак. Ще се задължи за денонощие над делтата на Дунав и ще окаже влияние над нашето Черноморие. Така че очакваме валежи. Хубавото е, че и останалата част от страната ще получи от валежите, посочи той.

В четвъртък и петък ще имаме по-съществени валежи, а температурите ще са около 29 градуса. По Черноморието ще е с идя по.хладно, посочи той.

Във Варна максималните температури тази седмица ще достигат 26, което си е нормално. Но от доста време там е доста тежко времето, защото минималните температури са доста високи - над 20 градуса, което е като тропична нощ. В четвъртък и петък там се очакват доста сериозни валежи, обясни професорът. 

Очаквам времето да е хубаво за 6 септември. През новия месец в цяла Европа ще е по-топло от обичайното - с около 2 градуса над нормата. Югозападна България ще е с по-малко валежи от нормата за септември. Средните температури са между 17 и 21 градуса, обобщи синоптикът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нямате режим на етажна собственост в блока само с акт 15
Дата: 13/09, 21:03

Белият дом: Няма промяна в политиката на САЩ към ракетите с голям обсег за Украйна
Дата: 13/09, 21:02

Хороскоп за събота 14 септември: Да направи омлет зодия
Дата: 13/09, 21:00

Във Външно обсъждаха борбата с антисемитизма
Дата: 13/09, 20:56

Шеф Манчев с кисела физиономия в „Черешката на тортата“
Дата: 13/09, 20:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия