Русия е поразила кораб, превозващ тръби до Варна


Дата: 21/09, 23:25

Кадър Марин Трафик

Според първоначалното съобщение ударът е бил нанесен най-вероятно с руска квазибалистична ракета "Искандер", предназначена за поразяване на критична инфраструктура.

Корабът, поразен в Одеса от руска ракета, е превозвал до Варна стока по договор със САЩ

Кораб, превозващ до Варна тръби по договор за доставка със Съединените щати, е бил ударен при вчерашната руска ракетна атака срещу пристанището на Одеса. За това съобщава специализираното издание Maritime.bg.

Пострадали са двама моряци от екипажа на кораба Golden Lion, плаващ под флага на Антигуа и Барбуда.

Според първоначалното съобщение ударът е бил нанесен най-вероятно с руска квазибалистична ракета "Искандер", предназначена за поразяване на критична инфраструктура.

Golden Lion е един от корабите, които осъществява превоз на тръби от Украйна до терминал на "Пристанище Варна" ЕАД, които след това се претоварват на други плавателни съдове за доставка в САЩ. Корабът е собственост на компания, базирана в Латвия, а мениджър е украинско дружество.

Четирима души бяха ранени от удара, написа Кипер в Telegram. В информацията не се уточнява дали ранените са били на кораба или на пристанището.

Данни от сайта за проследяване на кораби marinetraffic.com показва, че на пристанището има един кораб под флага на Антигуа - "Голдън Лайън", който е пристигнал  от Варна. Не се съобщава за мащаба на повредите по кораба и за състоянието на екипажа.

Припомняме, че Украйна обвини Русия, че е ударила кораб, натоварен със зърно в румънски води, но Букурещ отрече кораб да е бил удрян в неговите териториални води, а вероятно става дума за румънската изключителна икономическа зона, но това не са териториални води.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



САЩ призоваха гражданите си да напуснат Ливан
Дата: 22/09, 01:31

Макрон назначи ново правителство след седмици несигурност
Дата: 22/09, 01:01

ПСЖ с първа грешна стъпка от началото на сезона
Дата: 22/09, 00:45

Откриха "Октоберфест"
Дата: 22/09, 00:29

22 септември 1908 г. - България е обявена за независима
Дата: 22/09, 00:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия