Дрон с изкуствен интелект лети над Бургас


Дата: 18/09, 16:24

Снимка: Пиксабей

Oт края на август в работния процес на местната администрация в Бургас бе успешно внедрено първото устройство с изкуствен интелект, тип летяща камера - "дрон“, с възможност за изпълнение на самостоятелни полети без намеса на управляващ експерт.

Инициативата е част от стратегията за иновации и интелигентно развитие в синхрон с тенденциите в публичния сектор. Целта е намаляване на разходите и времето за усвояване на нови технологии и умения от страна на персонала. В резултат се спестява ценно време за други процеси.

Самото устройство представлява квадрикоптер с високопроизводителна камера за запис на видео съдържание, снимки и наблюдение. Начинът на управление е изключително опростен поради наличието на 10 предварително зададени полетни планове.

"Летящата камера“ лесно се сдвоява с мобилни устройства и позволява на оператора да задава параметри за качествено и пълноценно изпълнение на поставените задачи. Опитът показва, че използването на устройството се усвоява за няколко минути. Прехвърлянето на информация става също толкова лесно и прави възможно незабавното й ползване според потребностите.

Друга важна особеност е възможността за използване от хора с намалена подвижност, включително със зрителни увреждания. Неслучайно първата поставена задача залагане на мерки и дейности за подобряване на достъпността до спортни, културни и административни обекти на територията на Община Бургас.
 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тему уведомява всички клиенти за паролите
Дата: 19/09, 15:24

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 15:20

ННА: Летището в ливанската столица Бейрут забрани носенето на пейджъри и радиостанции на всички полети
Дата: 19/09, 15:15

Злати Йочев блесна с виц: DJ Мартен хванал Златната рибка и я пуснал веднага
Дата: 19/09, 15:07

Идват глоби за висока средна скорост от точка А до точка Б
Дата: 19/09, 15:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия