Изборните книжа и машините за гласуване зад граница са изпратени до всички секции


Дата: 24/10, 17:10

Снимка: Булфото

Успешно бяха подготвени и транспортирани изборните книжа, материали и машини за гласуване до всички избирателни секции извън страната, където българските граждани в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Българските граждани зад граница ще могат да гласуват в общо 719 избирателни секции в 57 държави, съобщава Нова тв.

Най-много секции ще бъдат разкрити в Турция – 168, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия – 112, Германия – 66, Испания – 64, САЩ – 53, Италия – 27, Нидерландия - 25, Гърция – 23,  Франция – 17,  Австрия и Белгия по 16, Канада – 15 секции.

Машинно гласуване ще се проведе в общо 157 секции – 79 машини в Турция, 21 в Германия, 14 в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, по 6 в Испания и в САЩ, по 5 в Австрия и в Гърция,  4 в Нидерландия, по 3 във Франция и Белгия, по 2 Канада, Кипър, Чехия и  Швейцария, по 1 машина в Люксембург, Норвегия и Сърбия.

До 25 октомври 2024 година ще пристигнат и последните пратки с бюлетини и книжа, които вече пътуват с куриери като дипломатическа поща до далечните дестинации с въздушен транспорт – Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Исландия, Норвегия, ОАЕ, Алжир, Грузия, Русия и Китай, както и до някои държави на Балканите с автомобилен транспорт.

Информацията за адресите на разкритите изборни секции зад граница по държави е публикувана на сайта на МВнР в секция "Избори".

Информацията за адресите се актуализира при промени, поради което препоръчваме на нашите сънародници да проверяват конкретните адреси, включително и в деня преди изборите. За допълнително  удобство и улеснение, на същия интернет адрес е публикувана и карта на избирателните секции извън страната, която дава допълнителна информация за местоположението на избирателните секции извън страната.

Дипломатическите и консулските представителства на Република България са в контакт с властите по места и са готови да реагират при възникващи трудности, за да бъде гарантирано правото на вот на българските граждани.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пеевски за атентата в Турция: Всеки подобен акт на насилие и терор трябва да ни държи нащрек
Дата: 24/10, 19:33

Самолет на Кремъл кацна в Израел. "Хизбула" преустанови обстрелите
Дата: 24/10, 19:30

Карбовски: Доган се появи, но Пеевски изчезна
Дата: 24/10, 19:29

Международна строителна компания избра Черно море
Дата: 24/10, 19:20

Вдовица взе 57 000 лева от пенсиите на мъжа си и сега ще ги връща
Дата: 24/10, 19:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия