БСП подписа коалиционно споразумение с над 20 леви партии


Дата: 05/09, 15:48

Булфото

„В навечерието сме на една от най-трудните, най-големите и най-важните победи в историята на България, а именно българското Съединение. Има символика, послание, че именно в навечерието на този празник правим съединението на българската левица. Извървяхме дълъг, труден път. Вълнението да виждаш реализацията на нещо, за което дълги години се е работило, за съжаление, неуспешно, е неописуема. Аз-ът дълго побеждаваше. Аз-ът няма място в политиката.“ Това заяви временният председател на „БСП за България“ Атанас Зафиров.

„Днес ние наистина показахме, че заедно можем това ние да го превърнем във водещ мотив на истинската промяна, която желаят българските граждани. Готови сме да предложим реалната лява алтернатива“, каза Зафиров и добави, че е това, което правят днес обединените леви партии е исторически момент.

Петър Първанов, председател на „Алтернатива за българско възраждане“, посочи, че пътят ще бъде дълъг. „Това е най-лесната крачка, най-трудната ще е да останем заедно. Трябва да отстояваме България“, добави той.

Александър Томов, лидер на „Българска социалдемокрация – Евролевица“ отбеляза, че съществуват всякакви партии, но такава, която да предложи алтернативна лява европейска идея, няма. „Борисов ни прати на всички последни места в Европа, ГЕРБ направи така, че за нас да се говори с презрение“, каза той.

Велизар Енчев, председател на „Движение за радикална промяна българската пролет“, заяви: „Обединени сме в това няма никакво съмнение. БСП и лявата обединена левица трябва да бъде истински лява.“

Той е категоричен, че трябва да има минимални данъци за бедните и данъчно облагане на богатите по скандинавски модел.

„Лява България казва „да“ на еврото, но не сега“, каза Енчев по отношение на присъединяването на страната ни към Еврозоната. Според него, когато достигнем доходите на средноевропейските страни, трябва да говорим за еврото, като посочи, че „Възраждане“ иззема тази тема.

„Лявото означава истинска лява, а не дясна политика, прикрита с леви лозунги“, допълни той.

Мая Манолова, председател на „Изправи се, България“, отбеляза, че споразумението за обединение на левите сили, което подписват днес, е крачка към нормализация на политическия живот, към спиране на разпада на институциите и на държавността. „Докато останалите се цепят, разпадат, роят, лявото се събира. Всеки един в тази зала е готов да преглътне егото и да направи компромиси. Девизът на бившия лидер – аз, само аз, каквото кажа аз, докара лявото до под 20 депутати. Събираме се, но също така си даваме сметка, че връщането на доверието няма да се случи автоматично, а тогава, когато успеем да върнем в дневния ред на институциите проблемите на хората“, каза Манолова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 04:20

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 04:10

Облачно в понеделник
Дата: 16/09, 04:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 16/09, 03:40

На 16 септември рожден ден има Николай Гигов
Дата: 16/09, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия