Депутатите тропат хоро в парламента, а чуждите компании бягат от България в Румъния, Гърция, Полша


Дата: 29/09, 19:35

Кадър БТВ* заглавието е на редакцията на "Петел"

Политиците ни живеят в паралелна вселена, тласкани от алогичен популизъм и резултатът вече е налице. Заводи "бягат" в съседни страни, заради по-добрите условие и понеже управляващите са стъпили в реалността.

По темата говори и водещията на БТВ Светослав Иванов.

Светослав Иванов накара стотици хиляди да се замислят пред екраните на телевизора с коментари си в 120 минути.

Ето какво каза той:

Защо имотите стават все по-скъпи и кой ги купува изобщо на тези цени? Какво става с парите от Европа, с които например цяла Италия в момента възстановява сгради, църкви, обновява инфраструктура? Защо тук никой няма обяснение? И защо на целия този фон депутати тропат хоро в парламента?

„Под купола“ на Стивън Кинг е една от най-великите трактовки за битката между морала и алчността, корупцията и фундаментализма. 

Но да се върнем към „българския купол“. Да има Шенген по въздух е въздух. Удобство за българина-турист. Излиташ и кацаш, но все си под българския купол. В него се чувстваме обградени, самоизолиращи се, с нищо неотличаващи се, периферни. Земя с много ум и талант, но кой ти мисли за ум и талант, при положение, че това е последното, с което можем да характеризираме сигналите, които идват по от върха на купола - власт и символи на властта надолу към обществото?

Хиляди млади хора се завръщат у нас с дипломи от големите европейски университети. И повечето от тях скоро усещат купола - защо тук не се говори по темите, които вълнуват света? Защо тук не се говори за икономически решения? Какви са тези цени по магазини и ресторанти? Ами изкуственият интелект? А нуждата от по-модерно образование? Какво стана с големите чуждестранни компании, които искаха да инвестират у нас? Защо ни заобикалят, насочвайки се към Гърция, Румъния, Полша? Защо дори ИТ-компаниите, с които толкова се гордеехме съкращават все повече работници?

Продължение в https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/komentar-na-vodeshtija-pod-kupola.html?p=2&utm_source=article_page_break&utm_medium=article&utm_campaign=page_break_reload#page_break_2


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Никога не й купиха мечтания подарък за рождения й ден, но на 27 години е най-чаровната водеща на БТВ
Дата: 29/09, 21:13

Семеен портрет смая Рачков
Дата: 29/09, 21:09

Черен дроб и бъбреци от български донор ще спасят живота на пациенти в Германия
Дата: 29/09, 21:06

Дара размаха пръст на двойничката си в "Гласът на България"
Дата: 29/09, 21:02

Хороскоп за понеделник 30 септември: 6-то чувство спохожда зодия
Дата: 29/09, 21:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия