Обявиха обществена поръчка за основен ремонт на ОУ „Добри Чинтулов“ във Варна за над 5 млн. лв.


Дата: 08/10, 17:26

Снимки: Община Варна

Община Варна обяви днес (8 октомври) обществена поръчка за основен ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на външен асансьор на ОУ „Добри Чинтулов". Проектът е по процедурата „Модернизация на образователна среда” и се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Прогнозната стойност на проекта е до 5,3 млн. лв. без ДДС. Ремонтът на училището трябва да бъде изпълнен до месец април 2026 г.

Ремонтните дейности включват обновяване на фасадата, топлоизолиране по всички външни стени, покрив и подмяна на дограма според стандартите за висока енергийна ефективност, нови мазилки и настилки, обновяване на всички санитарни помещения, подмяна на всички врати.

След ремонта училището ще бъде с подменени водосточни тръби и улуци, като се предвижда и обновяване на цялата вътрешна ВиК мрежа, на системата на отопление, включително подмяна на отоплителните тела. Предвижда се монтаж на батерии и инвертори, част от фотоволтаична централа за автономно захранване с електрическа енергия, инсталиране на соларни панели, обновяване на електро-инсталацията, въвеждане на мерки за осигуряване на пожарна безопасност. Ще се изградят също външен асансьор, осигуряващ достъпна среда, както и външни стълби.

Към момента в сградата се обучават над 900 ученици в общо 38 паралелки, а персоналът е от близо 100 души - педагогически и непедагогически. Срокът за приемане на офертите на кандидатите е до 7 ноември 2024 г.

Учениците продължават да учат в училището в обичайния режим до края на първия учебен срок. Графикът за преместването в приемащите училища от втория учебен срок се координира от Дирекция „Образование и младежки дейности“ (ОМД) и се съобразява максимално с удобствата за децата и родителите, както и с преместването на общо три училища, по линия на ремонтите по НПВУ.

Кметът Благомир Коцев разпореди да се провеждат информационни срещи на дирекция ОМД с настоятелството, учителите и родителите. Заместник-кметът по образование Павел Попов координира целия процес и логистика с цел удобство за всички заинтересовани страни и най-вече за децата. Процесът вече от месеци е в координация с ръководството на училището, което информира настоятелството и родителите по логистичните въпроси.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България скърби за легендата Юрий Коцев от "Ахат"
Дата: 08/10, 20:14

Петима руски алпинисти изчезнаха в Хималаите при опит да изкачат Дхаулагири без шерпи
Дата: 08/10, 20:061 Коментар

От 9 часа сутринта в сряда затварят част от бул. "Христо Смирненски"
Дата: 08/10, 20:00

33-годишен фитнес маниак си отиде след тренировка под душа
Дата: 08/10, 20:001 Коментар

След няколко часа дъждовете се връщат в част от България
Дата: 08/10, 19:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия