Утре пускат важен нов участък от главния водопровод Варна - "Златни пясъци"


Дата: 30/09, 14:41

Снимка: Булфото

Чисто нов участък от главния водопровод Варна - "Златни пясъци" ще бъде пуснат в експлоатация на първи октомври. Става дума за трасе от близо 3.5 км от "Пчелина" до Стадион "Варна". Това каза управителят на ВиК - Варна Веселин Русев, предаде Moreto.net.

"Това е чисто нов участък от главния водопровод Варна - "Златни пясъци". Той има изключително значение относно устойчивото водозахранване на вилните зони и "Златни пясъци". Той замества т. нар метален руски водопровод с успоредно трасе, което аварираше средно два пъти на месец. Става дума за участъка край Терапията. Около 20% от аварийността в града се дължи на него. Освен старостта фактор за честите аварии на старото трасе бяха и минаващите покрай водопровода кабели с високо напрежение. Блуждаещите токове го аварират постоянно. Това е едно от най - важните ни постижения, благодарение на Водния цикъл.", заяви Русев.

Инфраструктурата след дейностите на ВиК е възстановена. Има един изкоп пред Терапията, който се уплътнява, за да се даде фронт в рамките на следващата седмица да започне асфалтиране от подизпълнителя. Става дума за участъка от "Мир" до Кауфланд.

Участъкът от Стадион "Варна" до Вятърна мелница също в подготвен за асфалтиране. Към момента се работи в участъка на "Подвис" и "Прилеп", но там проектът е на Общината.

В етап на завършване са и дейностите в Долна и Горна Трака. ВиК работата е свършена. Бордюрите са положени. Подизпълнителят е на биндер.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Първо преизчисление на пенсиите за 78 хиляди българи
Дата: 30/09, 16:22

Арабският крал е в България за Кубрат Пулев: Искам да си купя къща тук
Дата: 30/09, 16:17

На 1 октомври откриват нов военен завод в голям български град
Дата: 30/09, 16:13

10 години затвор за мъж наръгал съквартиранта си
Дата: 30/09, 16:13

Мащабният жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН с ритуално освещаване и откриване
Дата: 30/09, 16:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия