Как да се погрижим за здравето на уринарния тракт?


Дата: 02/09, 11:49

Хората, които се стремят да водят здравословен и балансиран начин на живот, винаги обръща внимание на сигналите, които им дава тяхното тяло. Простатата е един от най-важните органи в тялото на мъжа и затова нейното здраве е от ключово значение. С напредване на възрастта тази жлеза поради редица причини започва да нараства и да създава различни уринарни проблеми на господата. Подходящо за проблема лекарство за простата ще намерите в аптеката. Много от препаратите включват и доказани с времето билки и растения, които облекчават неприятните симптоми при увеличена простата.

Какво да очакваме от добрите лекарства за простата?

Съвременните лекарства за простата имат за цел да премахнат токсините от жлезата, като стимулират образуването на повече урина. Също така лекарството балансира хормоналните нива в организма на мъжа, така че простатата да функционира оптимално и той да се радва на едно добро сексуално здраве. Препаратите, които откривате в аптеката притежават много добро комплексно действие и подпомагат функцията на простатата.

Едни от най-често използваните натурални съставки в лекарствата за простата са: ветрогон и корен от коприва. Те подпомагат отделянето на токсините чрез урината. Копривата е позната със своето антиоксидантно действие и високото съдържание на флавоноиди и калий. Тя има много добър ефект върху бъбреците и уринарния тракт. В аптеката освен стандартните лекарства, можете да намерите и различни хранителни добавки, които също имат много добър ефект върху проблемите свързани с уринарния тракт. Качествените лекарства са ефективни, защото:

Фармацевтите от Aptekifenix.bg съветват винаги да се консултирате с лекар, преди да поръчвате подобни препарати.

Какво представлява циститът?

Възпалението на пикочния мехур, което е характерно за дамите и по-рядко за мъжете, се нарича цистит. Много често причината за неговата поява е инфекция. Състоянието цистит е неприятно, защото се свързва с наличието на болка, парене при уриниране и усещане за умора. Ако наблюдавате и при себе си подобен дискомфорт, е правилно да потърсите подходящите за цистит лекарства. Важно е състоянието да не стане хронично поради неправилно лечение, защото тогава ще си създадете още по-големи проблеми. Ако не сте провели подходящата терапия за цистит, инфекцията е останала в организма и в даден момент се активизира. Най-често това се случва, когато имунитетът на организма е занижен и средата за възникване на възпалението е благоприятна.

Друга причина за заразяването е бактериална инфекция. Тя се случва когато различни батерии, които се намират по кожата или в организма по някакъв начин попаднат в пикочните пътища. Според специалистите не доброто отделяне на всичката урина също е фактор за възникване на цистит. В тези случаи част от бактериите остават в пикочния мехур и е възможно да започнат да се размножават. Ако усетите някакъв дискомфорт, парене и болка при уриниране непременно посетете лекар, за да констатира какъв е проблемът и да назначи медикаменти за цистит. Вижте още по темата тук.

Как е правилно да лекуваме цистит?

Освен да използвате тези препарати, е добре да промените нещо и в ежедневието си. Специалистите съветват да пиете повече вода, да не отлагате ходенето до тоалетна, да избягвате ползването на басейни и да поддържате висока лична хигиена. При по-сериозни случаи свързани с цистит лекарят е невъзможно да изпише антибиотик.

Съществуват и различни други лекарства в аптеката, в чиито състав обикновено присъства американската червена боровинка. Тя доказано има положителен ефект върху пикочната система и функцията на уринарния тракт. В продуктите също така присъстват комбинация от витамини, които се борят със свободните радикали и повишават имунитета. Така се редуцират инфекциите, които е възможно да възникнат в бъбреците и пикочните пътища. Посетете и техният блог.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Един район без вода днес във Варна
Дата: 15/09, 08:49

Отбелязваме 105 г. от рождението на Николай Хайтов
Дата: 15/09, 08:39

Делфинариумът във Варна с безплатни представления за деца днес
Дата: 15/09, 08:24

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 08:10

Принц Хари навършва 40 години
Дата: 15/09, 08:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия