Цигара коства на японска звезда участието на Олимпиадата в Париж


Дата: 20/07, 05:00

снимка: Булфото

Японската гимнастичка Шоко Мията няма да представя страната си на Олимпиадата в Париж. 19-годишната спортистка е една от изгряващите звезди в спорта, като има на сметката си бронзов медал от световно и титла от световните университетски игри, а надеждите за Игрите във френската столица също бяха свързани с потенциален медал.

Тийнейджърката обаче е пратена у дома, след като е нарушила забрана по време на тренировъчния лагер на японците, провеждащ се в Монако. Мията, която бе капитан на отбора по спортна гимнастика на родината си, е хваната да пуши цигари - нарушение на кодекса на отбора и след разследване е пратена обратно у дома, предава Дир бг. 

"С нейното потвърждение и след обсъждане с всички останали, бе решено, че тя ще се оттегли от Олимпиадата", каза генералният скретар на федерацията по спортна гимнастика Кенджи Нишимура пред репортери в Токио.

А после добави, че Мията е изглеждала изтощена по време на подготвителния лагер в Монако, където е хваната с никотиновите изделия.

Муцуми Харада, треньорът на провинилата се спортистка, сподели, че тя трудно е понасяла напрежението напоследък и се надява хората да разберат това.

Така Япония ще преследва първия си медал в спортната гимнастика от 1964 година насам без един от лидерите на отбора си. Останалите в състава на японския тим ще дебютират на най-големия форум в света, точно както трябваше да се случи и с Мията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Експерт срази ДПС и БСП: Държат се като ревнива съпруга
Дата: 05/09, 08:43

„ЛИНА“ отвори две манипулационни в град Добрич и още една в град Варна
Дата: 05/09, 08:40

Синоптичка: Започва да гърми и се задават бури
Дата: 05/09, 08:25

Задържаха 14-годишен за убийствата в Джорджия
Дата: 05/09, 08:17

Нейнски: Има нещо дълбоко сбъркано в ДПС
Дата: 05/09, 08:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия