Социологът Кольо Колев: Очаква се рекордно ниска избирателна активност


Дата: 03/09, 22:23

"На етап сме, в който маймуната е грабнала микроскопа. Единственото успокоително е, че това не се случва само в България. Това е евроатлантическа тенденция. Навсякъде е безумие - в десницата е ясно; в левицата Нинова съсипа БСП и е решила да я досъсипе; в ДПС е абсолютно същата история. Няма никаква оферта към избирателите. Предполага се, че маймуната ще продължи да си чупи орехите с микроскопа", заяви социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR в коментар на политическата ситуация в страната.
"Нашата маймуна е по-тъпа и по-несръчна от тази в неговата метафора, защото тя не може да си счупи орехите. Когато си безсилен, тогава се обръщаш към съда, ти си безпомощен. Седми път избори и ти нямаш послание, идея и платформа. За теб властта е самоцел и ти си самодостатъчен. Сърдиш се на избирателите и тропаш с краче, когато малко гласуват за теб. Това е толкова наивно. В момента партиите водят кални борби. Пръските валят към всички и няма да остане някой чист. Паднахме на ниско ниво и за Шенген и Еврозоната вече и дума не става", каза на свой ред социологът Иво Желев в "Денят ON AIR".
По думите му, обръщайки се към съда, за да им решава проблемите, партиите показват, че са несъстоятелни и не решават проблемите на хората.

Очаква се рекордно ниска избирателна активност
"Отиваме към 1,5 млн. избиратели на тези избори. 700-800 ще излязат да гласуват по силата на своите зависимости от олигархията. Ще се окаже, че половината ни вот е контролиран. При активност 1,5 млн. души, в парламента ще се влиза с около 60 хил. гласа. Това са някакви 6 млн. лв., колкото струва една прилична къща. Единственото, което може да спре реализацията на този сюжет, е след толкова избори мръсните пари са посвършили. Второто - политиците ще видят, че и този парламент няма да роди нещо особено. И март да се отиде на нови избори. Новите избори няма да решат нищо. Този политически елит е напълно изчерпан", на мнение е Желев.
Кольо Колев изтъкна, че не просто хората се отдръпват от изборите, а се отдръпват сериозните хора, които мислят, че политиката е механизъм, чрез който да направиш нещо и тя да служи за постигане на национални цели.

"Остават само тези, за които политиката е "Айде, нашите" - запалянковщина. На тези избори може да получим милион и половина избиратели, съгласен съм", отбеляза той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



30 хиляди евро плаща тази страна в ЕС да я напуснете
Дата: 15/09, 18:13

Русия изстреля бомба по жилищна сграда в Харков, има много загинали, сред които и деца
Дата: 15/09, 18:07

След дъжда във Варна "Пепеляшка" остана без подметка на обувката
Дата: 15/09, 18:01

Преди век този човек определи 15 септември за първия учебен ден в България
Дата: 15/09, 17:50

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 15/09, 17:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия