Какви са реакциите, след като украинка подобри рекорда на Стефка Костадинова


Дата: 08/07, 20:40

Кадър Тодор Шабански

37 години след световния рекорд на Стефка Костадинова в скока на височина, той беше подобрен. Новото върхово постижение от 210 см е на 22-годишната Ярослава Магучих.

„Този рекорд е по силите именно на Магучих. Няма незаменими хора, няма незаменими рекорди. Животът продължава и това доказва, че високият скок не е бил само 209, а 210, 211, 212 см”, заяви самата Стефка Костадинова пред NOVA.

Според треньора на българката – Николай Петров, самата Костадинова неведнъж е била близо до рекордните 210 см. Една от най-добрите ѝ възможности се открива на Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

Костадинова преодолява 205 см, което ѝ гарантира олимпийска титла. „Тя беше много емоционално задоволена от тази победа, това беше титлата, която ѝ липсваше и сякаш нямаше вече силите да се мобилизира и концентрира за световен рекорд в това състезание”, казва още треньорът.

По думите на Петров силната конкуренцията е позволила на Костадинова да стъпи на световния връх. И да остане там, макар че рекордът ѝ често е бил атакуван. „Бланка Влашич с личен резултат от 208 см, Мария Ласицкени също опита на няколко пъти, но явно това е бил пределът на техните възможности”, разказва още той. До появата на Магучих.

В българския ефир историческия скок коментира спортният журналист Иван Чешанков. „Още на 18 години тя показа, че има невероятен талант, постигайки 204 см на тази възраст – световен рекорд за девойки, нещо, което и Стефка не е правила на тази възраст”, посочва журналистът.

Но допълва, че се усеща и чувство на тъга. „Тъгата е по-скоро преобладаващото чувство, защото това е рекорд не само не Стефка Костадинова, това е дисциплина, която е българска” , казва още Чешанков.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зрителите в ступор от признание на Аня Пенчева за Тодор Живков и апартамент
Дата: 20/07, 11:58

Жегата в Гърция продължава
Дата: 20/07, 11:52

Пенсионер прибра 68 хиляди лева от наивни българи
Дата: 20/07, 11:51

Слави Трифонов се появи в нов клип с нова певица
Дата: 20/07, 11:48

Журналистка сложи микрофон на Борисов и той се разтопи: "Как си, мила?"
Дата: 20/07, 11:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия