Foreign Policy: При война между Европа и Русия милиони източноевропейци ще мигрират на Запад


Дата: 03/07, 09:17

Пиксабей

Европа подготвя обшествата и инфраструктурата си за вероятна война с Русия или нейна марионетна държава като Беларус в следващите години.

Все още обаче подготовката не е стигнала необходимите темпове, за да се посрещне адекватно заплахата. 

Руска атака срещу Европа преминава от хипотетичен сценарий към реалност, тъй като не минава ден без руски официални лица да заплашват Полша, Финландия или балтийските държави с ракетни удари или нахлуване, пише Foreign Policy, цитира Факти

Следователно не е изненадващо, че 80% от анкетираните финландци през 2022 г. са заявили, че са готови да защитят страната си. 66% от поляците са готови да се бият срещу руския агресор. В същото време изданието отбелязва, че остава несигурно дали ще има достатъчно войници, за да се бият с войските на Путин, предаде УНИАН.

Страните на първа линия в Европа може да имат много по-голям проблем с набирането на войници от Украйна, която има „мрачни демографски тенденции и населението ѝ е спаднало с милиони през последните десетилетия“.

Руската инвазия в Украйна ясно показа, че технологията не може да замени войниците в голяма сухопътна война. Те са необходими, за да управляват танкове и да бъдат на предни позиции в окопите, да изстрелват артилерия, да контролират безпилотни самолети и да превземат и държат територия. Украйна, например, има нужда от хиляди нови войници всеки месец за ротация на силите, компенсиране на загубите и предотвратяване на по-нататъшно руско настъпление.

Foreign Policy подчерта, че много граждани могат да напуснат страните си, когато перспективата за война стане реална. Тяхната миграция на запад ще бъде много по-лесна, отколкото би било, когато тези страни все още не бяха членки на Европейския съюз.

Ако тези фактори не бъдат взети под внимание, вероятността от емиграция поставя под въпрос способността на тези страни да защитават източните граници на Европа.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Дишат ни прахта всички съседи: България в топ 20 по средно IQ
Дата: 05/07, 17:44

Фармацевтите и НЗОК и днес не постигнаха съгласие, разговорите продължават
Дата: 05/07, 17:38

Михайлов, "Величие": Това е селска партия на обикновените хора
Дата: 05/07, 17:35

В понеделник: Ремонти и профилактика спират електричеството на хиляди абонати от Варна и областта
Дата: 05/07, 17:29

Панел за алергии и TORCH тестове за бременни в новите профилактични кампании на „ЛИНА”
Дата: 05/07, 17:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия