Германският бизнес е недоволен от връщането на граничния контрол


Дата: 12/10, 12:07

снимка МС

Германският бизнес предупреди, че връщането на граничния контрол се отразява негативно на икономиката на страната. Според германската търговско-индустриална камара компаниите се сблъскват с ежедневно закъснение на стоките, което създава проблем особено при храните, предаде БНТ.

Проверките засягат обаче не само свободно движение на стоки, но и на хора. Преди месец Германия върна контрола по границите си за срок от шест месеца в опит да ограничи нелегалната имиграция.

Франкфурт на Одер - граничен град в близост до Полша. Местният бизнес разчита на работна ръка от съседната страна. Регионалната търговска камара предлага работниците, влизащи в Германия, да преминават по-бързо проверките със специални сертификати.

"Компаниите в нашия регион имат проблеми не само с превоза на стоки между границите, но с пътуването до работното място. В някои специфични икономически области Германия разчита на работна сила от съседна Полша. Не можем да загубим тези работници, защото се нуждаем от тях", ковентира Даниел Фелшер, консултант.

Проверките по всички сухопътни граници на Германия бяха върнати миналия месец, след като "Ислямска държава" пое отговорност за смъртоносна атака по време на фестивал, при която загинаха трима души. Вътрешното министерство обясни мярката като начин да се овладее нелегалната имиграция и своевременно да се възпират престъпниците. Ограниченията за придвижването обаче пречат на търговията и увеличават риска от рецесия, предупреждават икономисти.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов протест на три села срещу безводието
Дата: 12/10, 14:04

Шестима пострадаха в меле с полицейска кола в Германия
Дата: 12/10, 13:49

Гърция е в сериозна криза за работна ръка
Дата: 12/10, 13:40

Варна чества 140 години от създаването на Осми приморски полк
Дата: 12/10, 13:28

Радостина Жекова, ДСЗ: Ако „украинската помощ" не се изплати до ноември, ще има протести в Добруджа
Дата: 12/10, 13:192 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия