Журналист посочи гаф при подобрения световен рекорд на Стефка Костадинова


Дата: 08/07, 17:11

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Спортен журналист смята, че новият световен рекорд от 210 сантиметра на скок на височина при жените, който Ярослава Магучих постави, е неочакван.

Иван Чешанков припомни, че украинката не е имала силни постижения през този сезон, а на самото състезание в Париж е имала фаулове на 201 и на 203 сантиметра.

След като е спечелила победата, тя е минала на 207 см, за да направи рекорд на Украйна, тъй като досега най-доброто й постижение е 206 см, преодоляни от втори опит.

След като скочи 207, при това положение беше ясно, че ще атакува световния рекорд, но по-интересно е, че нейния успешен опит на 210 см беше даден на запис. Това е грешка на режисьора, единствено така мога да си го обясня, явно е намерил нещо по-интересно по това време да дава и не е знаел, че тук ще се подобрява световния рекорд от 30-и август 1987 година, четвъртият най-стар в женската атлетика, каза в „Пресечна точка“ Чешанков.

Според него обаче рекорда на Магучих е закономерен с оглед на нейното развитие, и дори може би е щял да бъде поставен още по-бързо, ако не е била войната.

Когато Русия нападна Украйна, Магучих бе в родния си град и търсеше място, където да тренира. Нейният спонсор й уреди малко градче в Германия, близо до Нюрнберг, където да тренира. По-късно към нея се присъединиха майка й, сестра й и племенничката й, но баща й и баба й останаха в Украйна. Така че може да си представим през какво е преминала Магучих, за да стигне дотук, каза още по Нова Тв журналистът.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Днес максималните температури по Черноморието удариха 36 градуса, в Сандански - 40
Дата: 19/07, 19:34

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 19/07, 19:20

4 съвета за отпушване на канали с домашни средства и материали
Дата: 19/07, 19:20

Калфин: Във всички партии има по нещо
Дата: 19/07, 19:18

Черно море привлече и Асен Дончев
Дата: 19/07, 19:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия