Пожарът в Гърция застрашава границата с България


Дата: 20/07, 23:07

снимка: Булфото

Пожарът, избухнал в южната ни съседка Гърция, предизвика сериозни притеснения и мобилизация на противопожарните и горски служби в България. Екипи от противопожарната служба в Сандански и горски служители от региона дежурят край селата "Петрово" и "Голешево", за да предотвратят разпространението на огъня на българска територия.

Ситуацията започна днес, когато пламъците в Гърция се разпространиха с бърза скорост. Въпреки усилията на гръцките огнеборци и летателната техника, пожарът продължава да бушува. През нощта, обаче, работата на гръцките служби ще бъде преустановена, което налага спешни действия от наша страна, предава Дунав мост. 

Пламъците се виждат ясно зад планината "Славянка". От горската служба в "Катунци" съобщиха за Българската национална телевизия (БНТ), че утре сутрин ще бъдат организирани екипи, които ще обходят целия маршрут на възможното разпространение на пожара. Ще бъдат почистени всички опасни места, за да се намали рискът от прехвърляне на огъня.

„Ще използваме специална техника за създаване на просеки, които да препречат пътя на огъня, ако премине на наша територия,“ обясниха от горската служба.

Дежурства през нощта

През нощта, екипи ще дежурят на границата с готовност да реагират незабавно при евентуално прехвърляне на огъня. Тези мерки са предприети с цел да се гарантира безопасността на българската територия и да се предотврати разпространението на пожара.

Ситуацията остава напрегната и службите са в постоянна връзка с гръцките си колеги, за да координират усилията си и да обменят информация в реално време.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Най-тънкият сгъваем смартфон в света HONOR Magic V3 е наличен за предварителни поръчки от А1
Дата: 06/09, 06:20

Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”
Дата: 06/09, 05:40

Сондата "Бепи Коломбо" се доближи за четвърти път до Меркурий
Дата: 06/09, 05:00

До 33 градуса в петък
Дата: 06/09, 04:00

На 6 септември рожден ден има Джина Стоева
Дата: 06/09, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия