За по-строги наказания: Близки и приятели на Ани и Явор излязоха на пореден протест


Дата: 08/07, 20:16

Снимки Булфото

За пореден ден граждани се събраха на протест на столичния бул. "Сливница" в памет на загиналите Ани и Явор, за да настояват за по-строги наказания срещу нарушенията на пътя.

“Ние сме позволили да живеем в една действителност на общество, което позволява децата и близките ни да загиват”. Това заяви майката на загиналата Ани, пише tribune.bg.

“Всички ние искаме ясно да кажем, че се обявяване днес отново срещу безумията на пътищата. Искаме високи присъди, защото те са доказателство за превенция такива големи трагедии като нашите да не се повтарят”, коментира още майката на загиналото момиче.

Автомобилният състезател Людмил Влахов от Инициативен комитет “Заедно срещу безумията по пътищата” заяви, че иска да живее в една нормална страна, в която законите се спазват. “За съжаление, неспазването на законите води до трагедии”, коментира автомобилният състезател, след което призова правилата в шофирането да се спазват.

Според Пламен Манчоров проблемът е комплексен. “Той започва от възпитанието, през обучението на младите шофьори и неспазването на правилата. Самото законодателство, обаче, е и архаично, и не отговаря на динамиката на обществените отношения. Ние вярваме, че без актуални законодателни промени няма как да настъпи промяна”, добави Пламен Манчоров.

Гражданите се събраха на бул. "Сливница" и в знак на недоволство заради присъдата на шофьора, блъснал и убил Ани и Явор. Той получи шест години затвор. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Интензивен трафик към Гърция
Дата: 20/07, 08:41

МВнР с предупреждение за пътуващите към Гърция
Дата: 20/07, 08:24

Пети ден продължава борбата с пожара в община Болярово
Дата: 20/07, 08:13

Президентът ще посети днес засегнати от пожарите райони
Дата: 20/07, 08:001 Коментар

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 20/07, 08:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия